Medine Havalimanı'nda Türk şirketten sıcak karşılama
TAV Havalimanları, Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan uğurladığı hacı adaylarını, işletmesini üstlendiği Medine Havalimanı'nda da karşılamaya başladı.
Mustafa Gün 'ün haberi;
Türkiye'den önceki gün ayrılan ilk kafilede İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 300, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan 650 hacı adayı Medine'ye uğurlanmıştı. TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, hacı adaylarının ilk kafilesini, aldıkları tedbirlerle sorunsuz şekilde önceki günden itibaren kutsal topraklara uğurlamaya başladıklarını söyledi. Hac farizası için kutsal topraklara giden hacı adaylarının bu yıl Medine'de TAV Havalimanları çalışanları ve yöneticileri tarafından karşılanacağı için ayrı bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Ünlü, "Hacı adaylarımızın yolculuğu ve dinî vecibelerini en rahat ve uygun şekilde yapabilmeleri için her iki havalimanının yanı sıra THY ve Suudi Arabistan Havayolları ile gerekli her türlü koordinasyonu gerçekleştirerek hazırlıklarımızı tamamladık. TAV'ın İstanbul ve Medine Havalimanı'nda yer almasının avantajıyla her türlü hizmeti en iyi şekilde sağlayacağız." dedi.
TAV Havalimanları, Suudi Arabistan'ın yap-devret-işlet modeliyle ilk havalimanı özelleştirme projesi Medine Havalimanı'nın işletmesini haziranda devraldı. İhaleyi konsorsiyum ortakları Al Rajhi Grubu ve Saudi Oger ile Ekim 2011'de kazanan TAV, proje için 1,2 milyar dolarlık finansman sağladı. 2015'in ilk yarısına kadar yeni terminal inşaatını tamamlamayı planlayan konsorsiyum, havalimanı işletmesini de 25 yıllığına üstlendi. Mevcut havalimanının kapasitesi, yapılacak yeni terminal binası, apron ve hızlı çıkış yolları ile ilk aşamada yılda 8 milyon yolcuya çıkartılacak, daha sonra ise imtiyaz süresi bitmeden önce kapasite yılda 16 milyon yolcuya ulaşacak. TAV Havalimanları, Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Gazipaşa Havalimanı'nın yanı sıra yurtdışında Gürcistan'ın Tiflis ve Batum, Tunus'un Monastır ve Enfidha-Hammamet ile Makedonya'nın Üsküp ile Ohrid Havalimanı'nı işletiyor.
Zaman
