MEB'den uçak bakımı sektörüne 'nitelikli iş gücü'

MEB'den uçak bakımı sektörüne 'nitelikli iş gücü'

İstanbul'da kurulu uçak bakım merkezi myTECHNIC ile yapılan iş birliği sonucu, uçak hangarları ve bakım merkezlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve istihdamı için mesleki ve teknik eğitim dönemi başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), mesleki ve teknik eğitim alanında, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kurulu uçak bakım merkezi myTECHNIC ile yapılan iş birliği sonucu, uçak hangarları ve bakım merkezlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve istihdamı için yeni dönem başlatıldı.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, mesleki ve teknik eğitim alanında iş birliklerine bir yenisi eklendi. Bu kapsamda, uçak bakım alanında myTECHNIC ile kapsamlı iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol, uçak hangarları ve bakım merkezlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve istihdamına katkıda bulunmak amacıyla imzalandı.

Bu kapsamda, uçak bakım alanı öğretim programları ve eğitim materyalleri, yabancı dil ağırlıklı olarak sektördeki gelişmeler doğrultusunda hazırlanacak, güncellenecek ve alan öğretmenlerinin uluslararası sertifikalandırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Protokolle, iş birliği kapsamındaki meslek lisesinin alan öğrencileri, myTECHNIC'te iş başında beceri eğitimi alacak ve staj imkanına kavuşacak, başarılı öğrencilere ise burs verilecek. Okul atölye ve laboratuvarları, yeni teknolojilere dayalı olarak donatılacak. Ayrıca mezunların, myTECHNIC'te istihdamlarına öncelik verilecek.

Uçak bakım alan öğretmenlerinin tamamına ücretsiz eğitim

Ayrıca protokol kapsamında, şirket tarafından, tüm uçak bakım alan öğretmenlerine yönelik iş başı ve mesleki gelişim eğitimleri düzenlenecek.

Bu çerçevede ilk adım atılarak Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında yapılan toplantıda, eğitimin süresi, içeriği ve kapsamına son şekli verildi.

Buna göre, myTECHNIC koordinasyonunda Kapadokya Üniversitesince 17 Haziran-12 Temmuz 2019'da, uçak bakım alanında görev yapan 97 öğretmenin tamamına 17 günlük ve 102 saatlik ücretsiz eğitim programı uygulanacak.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.