MEB'den "Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı"

MEB'den "Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı"

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerine sorgulamaya dayalı etkinlikler yaptıran öğretmenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı için "Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı" düzenleyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerine sorgulamaya dayalı etkinlikler yaptıran öğretmenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı için "Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı" düzenleyecek. 

MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrencilerine fen ve matematik eğitiminde sorgulamaya dayalı etkinlikler yaptıran öğretmenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı için "Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı" düzenlenecek.

15-16 Haziran tarihlerinde Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilecek konferansa çeşitli illerden yaklaşık 180 öğretmen katılacak.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Scientix Projesi'ne Mart 2014'de "Ulusal Destek Noktası" olarak dahil olmuştu.

Scientix Projesi, Avrupa ülkelerinde sorgulamaya dayalı fen ve matematik eğitimini "Scientix Portalı" aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Scientix Portalına "http://scientix.eu" adresinden ulaşılabiliyor. Portalda, fen ve matematik öğretmenlerinin derslerinde kullanabilecekleri, öğrencilerin bilimsel düşünme ve araştırma yapma becerilerini geliştirmeye yönelik sorgulamaya dayalı projeler ve ders materyalleri paylaşılıyor. 

Fatih Projesine destek

Konferans sonrasında, öğretmenlerin hazırladığı ders etkinliği sunumları Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Portalından yayımlanacak ve bu sayede Eğitimde FATİH Projesi'ne içerik desteği sağlanacak. 

FATİH Projesi sayesinde okullardaki bütün öğretmen ve öğrenciler Scientix Portalında yayımlanan Fen ve Matematik Eğitimi Projeleri ve ders materyalleri imkanlarından faydalanabilecek.  

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.