Mazlumlar Türklerin Yolunu Gözlüyor

Mazlumlar Türklerin Yolunu Gözlüyor

Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayan Türk STK’ları 3 milyon kişiye kurban dağıtmayı hedefliyor.

 23 yıldır kesintisiz yardım ulaştırılan ihtiyaç sahipleri ise Türk STK’ların yolunu gözlüyor. İHH, Türkiye Diyanet Vakfı, Care ve Yardımlaşma Derneği, Yardım Eli Derneği'nin başını çektiği kurumlar, öncelikle iç savaş ve yoksullk yaşanan ülkelere yardım götürüyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı raporuna göre dünyada bir buçuk milyarı aşkın yoksul var. Her yıl ortalama 800 milyon kişi ise yoksulluk tehdidinde ve 18 milyon insan açlıktan hayatını kaybediyor. Dünyanın ilgisiz kaldığı insanlık dramına ise Türk sivil toplum kuruluşları (STK) sessiz kalmıyor. Her sene dini bayramlarda ve çeşitli dönemlerde yardıma muhtaç bölgelere yardımlar ulaştırılıyor. Türk STK'lar bu yıl da Kurban Bayramı'nda 3 milyona yakın ihtiyaç sahibine yardım kurban yardımında bulunmaya hazırlanıyor.

KARDEŞLERİMİZİ UNUTMADIK

Yurtdışında kurban dağıtımını ilk başlatan kuruluş olan İnsani Yardım Vakfı (İHH), bu yıl da 99 ülke ve bölgeye yardım götürmeyi amaçlıyor. 55 bin kurban kesmeyi öngören İHH 2 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor. Kurban hisse fiyatının STK'lara göre neden değiştiğini anlatan İHH Başkan Vekili Yavuz Dede, “Çünkü yardım götürülen ülkeye göre kurban fiyatları değişiyor. Biz ise ortalama fiyat üzerinden hisse başı 550 lira olarak belirledik. Dağıtacağımız kurbanlarla kardeşlerimizi unutmadığımızı göstermek istiyoruz” dedi.

ONLINE BAĞIŞ KABUL EDİLİYOR

Çare ve Yardımlaşma Derneği, 11 ülkeye ulaştırmayı hedeflediği kurbanların hisse fiyatını 260 lira olarak açıkladı. Kurban hissesini STK'lar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyenler, derneklerin resmi internet sitelerinden 'online bağış' olarak ya da banka aracılığıyla hesap numaralarına 'kurban' açıklaması yazdırmak suretiyle bağışta bulunabilir.

ÇOCUKLARA OYUNCAK

Ayrıca Türk STK'ları kurban dağıtılacak bölgelerdeki çocukları da unutmadı. İç savaş, yoksulluk, açlık pençesinde can çekişen çocukların bayramı bayram tadında kutlayabilmeleri için kıyafet, oyuncak dağıtılacak, harçlık verilecek. Bayramın okul öncesine denk gelmesi nedeniyle de kırtasiye malzemesi dağıtımı yapılacak. Diğer yandan gönüllü sağlık personelleri ise hasta olan kimselere şifa dağıtacak.

3 milyon Kurban paketi

Türkiye Diyanet Vakfı dünyanın birçok bölgesinde dağıtacağı kurbanlar için hisse fiyatını yurtiçi 625 yurtdışı 450 olarak belirledi. Yardım Eli Derneği, 35 ülke 45 bölgede 5 kıtaya ulaştıracağı kurban hisse fiyatını Türkiye, Filistin, Irak, Suriye için 750, Balkanlar için 625, Afrika, Asya ve Türki Cumhuriyetler için 375 lira olarak fiyatlandırdı. Deniz Feneri Derneği kurban hisse fiyatlarını yurt içi 680, yurt dışı 360, Balkanlar 450, Suriye 680 ve Filistin bin 100 lira olarak açıkladı.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.