Mavi Marmara zihinlerde devrim yaptı

Mavi Marmara zihinlerde devrim yaptı

Mavi Marmara Derneği Başkanı Yılmaz, Mavi Marmara'nın Türkiye'nin arınmasına yardım ettiğini ve zihinlerde devrim yaptığını söyledi.

Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, Mavi Marmara'nın Türkiye'nin arınmasına yardım ettiğini belirterek, "Türkiye, belirli noktalarda arınmış, mesafe katetmişse Mavi Marmara'nın bunda payı vardır çünkü zihinlerde devrim yaptı" dedi.

Yılmaz, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Mavi Marmara'nın Özgür Kudüs Yürüyüşü" adlı konferansta yaptığı konuşmada, Mavi Marmara'nın kardeşliğin sembolü ve insanlığın vicdanı olduğunu söyledi.

Ümmetin paramparça ve dağınık görüntüsünün, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın işgalinin devam ettiğine değinen Yılmaz, "Ama şunu biliyorum ki ümidimizin yeşermeye başladığını gördükleri için yine dünyanın her yerinde bize saldırmaya ve gözyaşımızı akıtmaya başladılar" sözlerine yer verdi.

Yılmaz, Mavi Marmara'nın ana hedefinin Filistinlilerin dünyaya sesini duyurmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Götüreceğimiz yardımların onlara bir hafta yetmeyeceğini biliyoruz. Filistin'i, Filistinlilerin yaşadıklarını bilirseniz, demek istediğimi anlarsınız. Gazze'de kardeşlerimizin sizin dualarınıza, desteğinize ihtiyacı var. O kadar moralleri düzgün, mücadeleye odaklanmışlar ki Kudüs'ü de onlarla birlikte özgürleştireceğiz inşallah."

Mavi Marmara gemisiyle yardım götüren insanları durdurmaya dönük faaliyet olmadığını, gemide tam bir katliam yaşandığını hatırlatan Yılmaz, "Biri çıktı dedi ki 'Otoriteden izin almalılardı.' Ayrışmanın nerede başladığını anladınız mı şimdi? Mavi Marmara, Türkiye'nin arınmasına yardım ediyor. Türkiye, belirli noktalarda arınmış, mesafe katetmişse Mavi Marmara'nın bunda payı vardır. Çünkü zihinlerde devrim yaptı. Nasıl dünyaya iki yüzlülüklerini çarptıysa aynı şekilde Türkiye'de de bu arınmanın yolunu açtı" değerlendirmesinde bulundu.

Mavi Marmara'nın Türkiye'nin prestijini artırdığını vurgulayan Yılmaz, duruşu, davranışı ve Mavi Marmara meselesine sahip çıkmasıyla bu itibarı hak ettiğini söyledi.

AA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.