Matbuh: İsrail toplu katliama girişebilir

Matbuh: İsrail toplu katliama girişebilir

Filistin'in Sofya Büyükelçisi Ahmed el-Matbuh, sürekli olarak Filistinlileri öldüren İsrail'in yakın bir zamanda toplu katliama bile girişebileceğini belirtti.

Filistin'in sofya Büyükelçisi Matbuh, Bulgaristan Telgraf Ajansı'nda (BTA) Ortadoğu'daki kriz ve Filistin topraklarında yaşanan gerginliğe ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

İsrail ile Filistin arasında yapılan barış görüşmelerinin formatlarının tükendiğini ifade eden Matbuh, "Şimdiki İsrail Başbakanı açık bir şekilde bizleri tehdit ederek, İsrailli işgalcilerin Filistin topraklarında silahlı olarak dolaşmaları çağrısında bulundu. Yetkisini tanımadığımız Kudüs Belediye Başkanı dün belinde silahla bir gezinti yaparak bizzat meydan okudu. İsrail hükümetine göre sözde 'şüpheli' görünen herkese ateş edilebilir. Halkımızı tek tek katleden İsrailliler yakın bir zamanda toplu katliamlara bile girişebilirler. Dün İsrail'in Kültür Bakanı, İsrailli askere saldıran her Filistinlinin ölmesi gerektiğini söyledi. Aşırı görüşlü şimdiki İsrail yönetimi ile artık görüşmeler yapılamaz" dedi.

Filistinli bir ailenin İsrailli işgalci güçlerince diri diri yakılmasını anımsatan Matbuh, İsrail'in mevcut yönetimini DAİŞ terör örgütüne benzetti.

Avrupa Birliği'ndeki tüm ülkelerin İsrail'i tanıdıkları gibi Filistin'i de devlet olarak tanımalarını isteyen Matbuh, AB kendi belirlediği kurallara uygun bir şekilde İsrail kökenli ürünlere ambargo uygulamasını, ürünleri işaretleyerek Avrupa Birliği bölgesinde satışını yasaklamasını talep etti.

Ortadoğu'daki Filistin kökenli sığınmacıların tümünü Filistin'de barındırmaya hazır olduklarını vurgulayan Matbuh, "Maalesef topraklarımız İsrail kuşatması altında bulunduğu için bu sığınmacıların buraya erişimi olanaksız. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un buna müdahale ederek, İsrail'e bu konuda baskı yapma çağrısında bulunuyoruz" dedi.

New York'da Birleşmiş Milletler binası önünde Filistin bayrağının göndere çekilmesi konusunda Bulgaristan'ın çekimser kaldığını anımsatan Büyükelçi Matbuh, Bulgaristan'dan bu konudaki görüşünü gözden geçirmesini istedi.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.