Maşallah: 11 yaşındaki Suriyeli Muhammed 8 ayda hafız oldu

Maşallah: 11 yaşındaki Suriyeli Muhammed 8 ayda hafız oldu

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Gaziantep’e yerleşen 11 yaşındaki Suriyeli Muhammed Muazen, 8 ayda Kur'an-ı Kerim'i ezberledi.

Suriye'nin Halep kentinden ailesiyle 6 yıl önce Türkiye'ye gelerek Gaziantep’e yerleşen ve hafızlık eğitimi almak için Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının beraber yürüttüğü proje kapsamında Gaziantep'te örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitiminin bir arada verildiği Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitime başladı.

Bir yandan örgün eğitimine devam eden bir yandan da hafız olmak için çalışan Muazen, akranlarına göre normalde yaklaşık 20 ayda tamamlanan hafızlık eğitimini 8 ay gibi kısa bir sürede Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek büyük bir başarı elde etti.

Kur'an âşığı Muazen, ailesinin, hocalarının desteği ve kendisinin gösterdiği üstün gayretlerle yaklaşık 2 sene süren hafızlık eğitimini 8 aylık bir sürede tamamladı.

Hafız olmanın büyük heyecanını yaşayan Kur’an aşığı Muazen, büyük bir heyecanla hafızlık icazetini ve sertifikasını alacağı günü bekliyor.

Covid-19 tedbirleri kapsamında okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinden dolayı eğitimini uzaktan alan Ortaokul 6’ıncı sınıf öğrencisi Muazen, okul derslerindeki başarısıyla okulun çalışkan öğrencileri arasında yer alıyor.

Muazen, geçen yıl eğitime başladığı Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nda akademik alanda ise okul birincisi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak Hafızlık Tespit Sınavı’na girmeyi bekleyen Muazen, adını hafızlar listesine yazdırmayı hedefliyor.

Annesi ve ablası da hafız olan Muazen, İLKHA muhabirine, Allah'ın yüce kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin ve hafız olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Küçük yaştan beri Kur'an-ı Kerim ile iç içe olduğunu ifade eden Muazen, en büyük hayali olan Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

“Hafız olmayı çok istiyordum”

Küçük yaştan beri Kur’an-ı Kerim okumayı çok sevdiğini belirten Muazen, “Bundan dolayı sürekli hem Kur’an-ı Kerim okuyordum hem de bir taraftan ezberlemeye başladım. 2 yıl önce annem hastalandı. İyileştikten sonra annemi mutlu etmek istedim. Hem Kur’an-ı Kerim’i çok sevdiğim hem de Kur’an-ı Kerim ana dilim olduğu için hafız olmaya karar verdim. İlk başta Suriyeliler tarafından açılan Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi almaya başladım. Bu kurslarda iki cüz ezberledim. İlkokul 4’üncü sınıfa gitmeye başladığımda Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nda hem akademik hem de hafızlık eğitim verildiğini öğrendim. Böyle bir eğitim modeli istediğim bir eğitim modeliydi. Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim görmeye karar verdim. İlk başta sınava girdim. Allah’a hamd olsun sınavı geçtim. Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitime başladığımda da Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okumaya başladık. Sonra son 6 cüzü ezberlemeye başladık ve 3 ayda bitirdik. Ondan sonra klasiğe başladık.” dedi.

“Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek çok güzel bir duygu”

8 ay gibi çok kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberlediğini ifade eden Muazen, “Bazen zorluklar oldu, yılmaya başladım. Bazen ezberleyemediğim sayfalar oluyordu. Bazen de dersimi yetiştiremediğim günler oluyordu. Fakat annem ve babam bana yardım ediyordu. Annem ve babam beni ezberlerimi dinliyordu. Dersimi hazırlayamadığım günler de sabah saat 04.00’da kalkıp dersimi hazırlıyordum. Hatta birkaç defa hafızlığı bırakmanın eşiğine geldim ama Allah’a hamd olsun şeytanı ve nefsimi dinlemedim. Hafızlığı hiç bırakmadım. Allah’a hamd olsun Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberleyip hafızlığımı bitirdim.” şeklinde konuştu.

Hafız olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Muazen, akranlarına da Kur’an-ı Kerim’i öğrenmelerini ve ezberlemelerini tavsiye etti.

“Kur’an-ı Kerim’i hayatımızda tatbik etmeliyiz”

 Muazen, “Çünkü Kur’an-ı Kerim Allah’ın kelamıdır. Allah’ın kelamını öğrenmeliyiz. Tabi ki sadece Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek yetmiyor. Kur’an-ı Kerim’i hayatımızda tatbik etmeliyiz. Peygamber Efendimiz hadis-i şerifinde, ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğreneniniz ve öğreteninizdir’ buyuruyor.  Bende inşallah Kur’an-ı Kerim’i öğrendiğim gibi öğreteceğim.” ifadelerini kullandı.

Oğlunun 8 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’i ezberlediği ve hafız olduğu için çok mutlu olduğunu belirten baba Muhammed Beşir Muazen de bu süreçte aile olarak çocuklarına her alanda her türlü desteği verdiklerini ifade etti.

Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Halil İbrahim Güler, okul olarak öğrencilere akademik eğitimle birlikte hafızlık eğitimi de verdiklerini belirtti.

“8 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamladı”

Muhammed’in hafız olmak için büyük bir gayret gösterdiğini ifade eden Güler, “Muhammed Arap kökenli olduğu ve annesi ile ablası hafız olduğu için hafızlık süreci de onun için kolaylaştırdı. Hafızlık süreci aslında zor bir süreç ve uzaktan eğitimde ciddi anlamda riskleri var. Temennimiz bir an önce hafızlık eğitiminin daha sağlıklı bir zemine ulaşması için bu musibetin kalkması ve çocuklarımızın müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarına giderek hafızlıklarını yüz yüze tamamlamalardır. Muhammed ailesinin de desteğiyle geçen sene bizde temel eğitim alıyordu. Yine bünyemizdeki müftülüğe bağlı Mehmet Görmez Kur’an kursunda aldığı temel eğitiminin üzerine ailesinin de desteğiyle 8 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamladı.” dedi.

“Muhammed, geçen yıl okul birincimiz oldu”

Muhammed’in üstün bir gayret göstererek 8 ayda hafız olmayı başardığını belirten Güler, şunları aktardı:

“Muhammed, ciddi ve gayretli bir çocuk. Suriyeli olmasına rağmen geçen yıl akademide de okul birincimizdi. Muhammed çok disiplinli, gayretli ve çok sevecen biridir. İnşallah Kur’an-ı Kerim’in hafızı olduğu gibi Kur’an-ı Kerim’de Muhammed’in muhafızı olur. Biz, artık Suriyeli kardeşlerimizle et ve tırnak gibi olduk. Bu konuda bir ayrım yapmıyoruz. Bazen Türkçeyi bizden daha iyi konuşabiliyorlar. Muhammed’de diğer Türk arkadaşlarına fark atarak akademide geçen yıl birinci olmuştu. İnşallah Muhammed, ülkemize, ülkesine, insanlığa ve ümmete hayırlı biri olacaktır.”

“Hafızlık eğitimi yüz yüze daha sağlıklı oluyor”

Güler, “Okul olarak Muhammed gibi gençlerimizin önünü açmak, onlara yardımcı olmak ve onları geleceğe hazırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Bu konuda Muhammed’e küçücük bir katkımız bile olmuşsa kendimizi bu anlamda bahtiyar hissediyoruz. Tabi asıl buradaki katkı onlara emek veren hocalarımızındır. Hocalarımızı da çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir an önce bu salgın dönemi kalkar hafızlık sürecinde olan yavrularımız hocaları ile yüz yüze ve diz dize hafızlık sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlarlar.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum