Mars'ta bol miktarda bulundu!

Mars'ta bol miktarda bulundu!

Curiosity uzay aracı Mars'ta bol miktarda silisyum buldu.

Mars'ta su bulunmasının ve koloni kurulması görevinin kesinleşmesinin ardından yoğunlaşan Mars görevleri, Kızıl Gezegen'de yeni araştırmaların yapılmasını ve gelecek tarihler için yeni fırlatmaların ayarlanmasını sağladı. Şu an Mars'ta bulunan ve Mars yüzeyinin incelenmesi için kazı çalışmaları yapan Curiosity uzay aracı, bilgi paylaşımında bulunduğu uzay araştırma kuruluşu NASA'ya çok ilginç bir keşifte bulunduğunun sinyallerini gönderdi.

Curiosity aracı tarafından paylaşılan bilgilere göre Mars toprağının alt kısımlarında (Curiosity'nin kazabileceği kadar alt kısımlarda, yani çok altlarda değil) silikon (silis) bulunuyor. Silikon, Dünya'da bulunan topraklarda bol miktarda mevcut ve kumdan yapılan camın ana maddesi. Curiosity uzay aracının ChemCam adlı kimyasal madde tarayıcısı kullanılarak tespit edilen silikon, Mars toprağında %90 oranında bulunuyor.

Mars'ın toprağında silikon bulunması son derece önemli çünkü bu durum, toprağın geçmiş senelerde su ile temas halinde bulunduğunu kanıtlıyor. Ayrıca toprakta silikonun bulunması, bu suyun pH değerinin 7 veya 8 olduğunu da kanıtlıyor. Bu pH değeri, Dünya'daki su kaynaklarının su değerindekilerle çok yakın. Yani Mars'ta bulunan su, canlı yaşamı için oldukça elverişliydi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.