Marmara Üniversitesi'ne uydu teknolojileri eğitim laboratuvarı kuruluyor

Marmara Üniversitesi'ne uydu teknolojileri eğitim laboratuvarı kuruluyor

Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM), Türksat AŞ ve Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) tarafından, uydu teknolojileri eğitim laboratuvarı kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Marmara Üniversitesi (MÜ) Rektörü Prof. Dr. Emin Arat, Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül ve Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) Başkanı Hayrettin Özaydın, üniversite rektörlüğünde düzenlenen törenle TTM (Türksat, TUYAD, Marmara Üniversitesi) Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarı oluşturulmasına ilişkin protokolü imzaladı. İmza törenine Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yükler, Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, ve TUYAD'a üye uydu iletişik sektörü şirket temsilcileri katıldı.

Uydu teknolojileri alanında üniversite-sanayi iş birliğini amacıyla kurulan laboratuvar, MÜ Teknoloji Fakültesi çatısı altında faaliyet gösterecek. Türksat'ın sağlayacağı en son teknolojiyi içeren eğitim setleri ile kurulacak. TTM Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarında akademisyenlerin yanı sıra Türksat'ın ve sektörün uzman mühendisleri, 'uydu üzerinden televizyon yayıncılığı', 'televizyon teknolojileri', 'uydu alıcısı ve anteni kurulumu', 'merkezi uydu TV sistemleri', 'iş güvenliği' ve 'personel davranışı' gibi konularda mesleki ve teknik eğitimler vereceği açıklandı.
Açıklamaya göre; sektörde çalışanların yeni teknolojilere adaptasyonu ile mesleki teknik eğitim ihtiyacı dolayısıyla kurulacak laboratuvar, MÜSEM; Türksat ve TUYAD'ın iş birliği ve katkılarıyla sektör çalışanlarının teorik ve pratik mesleki eğitimlerini gerçekleştirebilecekleri bir platform olacak ve TTM Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarında yürütülecek mesleki ve teknik eğitim programlarıyla her seviyeden kurum ve mühendis, tekniker, teknisyen ve servis destek elemanı gibi görevlilerin, uydu üzerinden televizyon yayıncılığı teknolojisiyle ilgili her türlü konuda en yeni teknolojiler hakkında bilgilendirilmesi ve uluslararası mesleki yeterlik sertifikası alması sağlanacak.
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat işbirliği ile ilgili açıklamasında, Türkiye ve uydu teknolojileri sektörü açısından çok hayırlı sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi ve bu işbirliği protokolünün gerçekleşmesine katkısı olan başta Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül olmak üzere her üç kurumun yöneticilerine teşekkür etti.
Prof. Dr. M. Emin Arat, "Uydu sektöründe çalışanların, yeni teknolojilere adaptasyonu ile mesleki teknik eğitim ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Türkiye'nin üç güzide kurumunun bir araya getiren bu işbirliği protokolü sektör çalışanlarının teorik ve pratik mesleki eğitimlerini gerçekleştirerek başarılı olanların uluslararası mesleki yeterlilik sertifikası almalarını hedeflemektedir. Türksat'ın sağlayacağı en son teknolojiyi bünyesinde barındıran eğitim setleriyle kurulacak olan Türksat, TUYAD, Marmara Üniversitesi Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarı'nda; akademisyenlerin yanısıra Türksat'ın ve sektörün uzman mühendisleri uydu üzerinden televizyon yayıncılığı, televizyon teknolojileri, uydu alıcısı ve anteni kurulumu, merkezi uydu tv sistemleri, iş güvenliği ve personel davranışı gibi konularda mesleki ve teknik eğitimler verilecektir" dedi.

Söz konusu eğitimleri alarak sertifika almaya hak kazanan teknik personelin; sektörde istihdamı sağlanarak, vatandaşların sektörde yer alan firmalardan çok daha kaliteli hizmet alması hedeflendiğini belirten Arat, "Bugün imzalanan üçlü protokol ile protokolün tamamlayıcısı olarak Türkiye Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) ile üniversitemizin sürekli eğitim merkezi (MÜSEM) arasında imzalanan eğitim işbirliği protokolünün hayırlı olmasını temenni ederim" ifadelerini kullandı.

Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, de "Bu çok güzel bir işbirliği akademi, (üniversite), sanayi (Türksat) ve sivil toplum kuruluşları (TUYAD) bir araya geldik ve bir laboratuvar kuruyoruz. Ülkemize, üniversitemize, Türksat'a, TUYAD'a hayırlı olmasını ve başarılı olmasını diliyorum" dedi.

TUYAD (Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği) Başkanı Hayrettin Özaydın ise özellikle sektöre böyle bir eğitim olanağının kazandırılması hususunda heyecanlarının doruk noktasında olduğunu belirterek, "Bu oluşuma yüzde 100 emeğini veren tüm hoca arkadaşlarıma nezdinde teşekkür ediyorum. Türksat'ın sektörümüze kazandırmış olacağı bu laboratuvar sayesinde hem öğretimi devam eden öğrenciler, hem de sektördeki arkadaşlarımız bu eğitimlerden, hem sektör eğiticileri ile hem de profesyonel öğretmenlerden eğitim alacaklar. Dolayısıyla son tüketiciye de gayet sağlıklı bir hizmet verilecektir. Sektör temsilcilerinin diğerlerinden ayrılması da bu eğitimler ile gerçekleşecektir. Tüm katılımlardan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. M. Emin Arat

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.