Marketlerdeki etiket oyununa dikkat!

Marketlerdeki etiket oyununa dikkat!

​Alışveriş yaparken dikkat! Tüketicinin cebine göz dikenler, rafta başka kasada başka fiyat uyguluyor. Fişte yazan fiyatı inceleyin, fazla para ödemeyin. Şikayet edip, hakkınızı arayın

Marketlerdeki etiket oyununa dikkat! Perakendecilerin para kazanma oyunları bitmek bilmiyor. Hilede sınır tanımaz hale gelen bazı satıcılar; rafta başka kasada başka fiyatla tüketicinin karşısına çıkıyor. Kasa ile raf arasında kimi ürünlerde kuruşluk, kimilerinde de 2 katına varan fiyat farkları görülebiliyor. Gıdadan giyime, elektronikten mobilyaya pek çok sektörde karşılaşılan bu hile, fatura incelenirse fark ediliyor. En çok marketlerde rastlanan bu hile, tüketicinin gözünden rahatlıkla kaçabiliyor. Dikkatli tüketiciler ise ürünün raf fiyatı ile kasa fiyatını kıyaslayarak, parasının peşine düşüyor. 

UCUZ ETİKETİ ÖDEYİN 

Avukat Cevat Kazma, kimi işletmelerin yasaları hiçe sayarak fiyat hilesine başvurduğunu belirterek, "Kasaya gittiğinizde farklı bir fiyatla karşılaşan tüketici, raftaki fiyatı ödemelidir. Perakendecinin bunun dışında fiyat talep etme hakkı yoktur" dedi. Avukat Kazma, oyunu alışverişi yaptıktan sonra fark eden tüketicilerin ise şunları yapmasını istedi: "Hemen paranızın iadesini isteyin. Vermek istemezlerse, hakem heyetine ya da tüketici mahkemesine başvurun. Ürünün raftaki fiyatının fotoğrafını çekmeniz de durumu delillendirir." Tüketicilerin fiyat oyununu şikayet etmesi gerektiğini söyleyen Avukat Kazma, "Farklı fiyatlarla karşılaşan vatandaş, tutanak tutup dava açabilir. Gümrük, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na şikayette bulunabilir" diye konuştu.

HİLECİYE AĞIR CEZA KESİLİYOR

BURSA'nın Gemlik ilçesinde, ürünlere rafta farklı kasada farklı fiyat uyguladığı belirlenen işletmeye ceza kesildi. Yapılan denetimde, maden suyunun etiket fiyatı ile kasa fiyatının farklı olduğu belirlendi. Zabıta Müdürü Erol Bütün, Zabıta Kanunu'nun 66. maddesine göre işlem başlattıklarını kaydetti. İşyerlerinin daha önce de fiyatlarını kontrol etmeleri yönünde ikaz edildiğini bildiren Bütün, buna rağmen bazı firmaların bu konuda hassas davranmadığına dikkat çekti.


Takvim

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.