Marketlerde poşetler ücretli oluyor

Marketlerde poşetler ücretli oluyor

İki ayrı kanun teklifi Meclise sunuldu

AK Parti'nin, çevre ve atık yönetimiyle ilgili çalışmalarda teşvik, marketlerde poşetlerin 25 kuruş olması, yeni yapılacak imar uygulamalarında bisiklet yolları yapımının zorunlu hale getirilmesi ile ilamsız icra takibi için Merkezi Takip Sistemi kurulması gibi düzenlemeleri de içeren iki ayrı kanun teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti milletvekillerinin imzasıyla hazırlanan Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun Teklifi ile ilgili Mecliste gazetecilere bilgi verdi. 

Çevre ve doğanın korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını, bu konuda hassas olduklarını belirten Muş, atıkların kaynağında ayrıştırılması, farklı şekillerde toplanmasıyla ilgili çalışmalarda belediyelere, il özel idareleri ve diğer kurumlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca teşvik getirileceğini söyledi.

Katı atıkların toplanması için Geri Kazanım Katılım Payı getirileceğini, içecekler ve diğer ürünlerle ilgili depozito mekanizması oluşturulacağını bildiren Muş, poşetlerin tüketiminin azaltılması amacıyla da marketlerde 25 kuruş karşılığında satılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Yeni yapılacak imar uygulamalarında bisiklet yolları ile bisiklet park istasyonlarının artık zorunlu hale geleceğini anlatan Muş, arazinin şartlarından dolayı bisiklet yolları veya park istasyonları yapılamayan yerlerde ise yaya yolları yapılacağını aktardı. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum