Mark Zuckerberg okul açıyor

Mark Zuckerberg okul açıyor

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Silikon Vadisi’ne kurulacak bir okul için çalışıldığını açıkladı. Proje, eğitim almakta güçlük çeken çocuklara hizmet edecek.

Facebook'un milyarder sahibi Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, cuma günü ABD'de bulunan Silikon Vadisi'ne özel bir okul planı için harekete geçtiklerini açıkladı. sağlık sorunları nedeniyle eğitim almakta zorluk çeken çocuklar için oluşturulan proje kapsamında bir ilkokul kurulacak. Zuckerberg, konuyla ilgili Facebook sayfasından 'Sağlık ve eğitim yakın bir ilişki içerisindedir' yorumunu yaptı. Milleyet'te yer alan habere gçre, okul, yüksek gelirli Palo Alto bölgesi ile Facebook'un merkezi arasındaki suç ve fakirlikle mücadele eden Doğu Palo Alto bölgesine kurulacak. Zuckerberg, eşi Priscala Chan'in çocukların sağlık sorunları ile boğuşurken eğitim görmekte yaşadıkları zorlukları birinci elden görmesi üzerine bu projeyi başlattıklarını söyledi.

“Sağlık hizmeti ile eğitimi biraraya getiren bir yerle, ekonomik olarak düşük seviyede kalan ailelere ve çocuklarına bütün potansiyellerini ortaya koymalarına yardımcı olmak amacındayız” açıklasını yapan Zuckerberg, “Priscilla'yı girişimci ve lider olarak görmek bana ilham veriyor” dedi. Eğitime verdiği önemi her konuşmasında dile getiren Zuckerberg, geçtiğimiz 5 yılda New Jersey'deki devlet okullarının iyileşmesi için 100 milyon doları aşan bağışlarda bulunmuştu.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.