Mardin'de Kutlu Doğum Haftası coşkusu

Mardin'de Kutlu Doğum Haftası coşkusu

Mardin Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık Dayanışma Derneği (Marköyder) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri büyük bir coşku içinde geçti.

Artuklu Üniversitesi Kültür Salonu'nda yapılan etkinlikler, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Vav Sanatı Müzikal grubunun söylediği birbirinden güzel ilahiler izleyicileri duygulandırdı.
    Marköyder Başkanı İbrahim Bilgiç, yaptığı konuşmada Kutlu Doğum Haftası nedeniyle dernek olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı. Hz. Muhammed (sav)'in sevgisi ve birlik ve beraberliğe değinen Marköyder Başkanı İbrahim Bilgiç, "Her insanın O'nu tanıyıp öğrenmesi lazım. O'nu anlamak için günler, aylar ve yıllar yeterli değildir. Özellikle yaşadığımız zaman diliminde, Efendimiz'in hayatını öğrenmeye daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Peygamber Efendimizin özellikle üzerinde durduğu en önemli konulardan biri, müminlerin birbirlerini hiçbir çıkar gözetmeden, içten bir sevgi ile sevmeleri ve birbirlerine karşı kin, öfke ve kıskançlık gibi kötü hisler beslememeleriydi. Peygamberimiz hem bu konuda müminlere en güzel örnek olmuş, hem de onlara sık sık bu konularda tavsiyelerde bulunmuştur." dedi.
    Kutlu Doğum etkinliği konuşmaların ardından okunan dua ile sona erdi.
Haberaktüel