Mardin'de Kutlu Doğum coşkusu

Mardin'de Kutlu Doğum coşkusu

Mardin Yağmur-Der tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber Efendimiz'e ait kutsal emanetler sergisi açıldı.

Mardin Yağmur-Der tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber Efendimiz'e ait kutsal emanetler sergisi açıldı. Yenişehir semtinde açılan kutsal emanetler sergisine Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Saadet Eğitim A.Ş Genel Müdürü Osman Öner, Yağmur Der Derneği başkanı Güler Hamidi, İl Müftü Yardımcısı Yakup Yüksel ve vatandaşlar katıldı.
Kutsal Emanetler sergisi açılışını yapan Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Sevgili Peygamberimiz, insanların yoldan çıktığı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde, âlemlere rahmet olarak gönderildiğini belirterek, İslam'ın evrensel, çağlar üstü mesajını taşıyan Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim, O'nun aracılığıyla insanlığa indirilmiş, tebliğ edildiğini söyledi.
Ayanoğlu, "O insanların en hayırlısı, en aydınlık düşüncesi, Allah'ın son elçisi, hakikatin sadık emanetçisi, sözüne ve yaptığına herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin'di; Allah'ın insanlar arasından seçtiği bir doğruluk timsaliydi. Bugün, O'nun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını, yoksunluklarımızın bereketlenmesini diliyoruz. Bin 400 yıldır hala onun bize bıraktığı nurlu yoldan yolumuza devam etmekteyiz. Onun hatıralarını bile görmek bizleri duygulandırmaktadır. Bu kutsal emanetleri sergilenmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum." dedi
Yağmur Der Başkanı Güler Hamidi ise, Bugün bütün insanlığı saran bir hiddet ve şiddet sarmalı ile karşı karşıya bulunduklarını söyledi. Hamidi, "Bu da temelde merhamet eğitimindeki eksiklikten kaynaklanmaktadır. Bugün kalplerin pasını silmek ve onu her türlü işgalden kurtarmak için bir gönül ahlakına, yürek terbiyesine ve bir merhamet eğitimine ihtiyaç vardır. Bu da kalplerdeki pası silmek ve gönlümüzü Yaratıcı'ya açmakla mümkün olur." şeklinde konuştu
Daha sonra Efendimize ait kutsal emanetleri gezen vatandaşlara etli pilav lokum ve gül suyu ikram edildi.
Timetürk