Manisalı naht sanatkarı, sergiden elde ettiği geliri üniversite öğrencilerine bağışlıyor

Manisalı naht sanatkarı, sergiden elde ettiği geliri üniversite öğrencilerine bağışlıyor

Manisalı naht sanatkarı Hasan Kabadağ, açtığı sergiden elde ettiği geliri, üniversite öğrencilerine burs olarak bağışlıyor.

Kamudan emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı klasik ahşap kabartma ve yontma sanatı nahtta ustalaşan 73 yaşındaki Hasan Kabadağ, son standını, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fatih Stant Salonu’nda açtı.

Kabadağ, Şehzadeler ilçesindeki atölyesinde ürettiği yapıtlarından elde ettiği geliri, kurucu üyesi olduğu Eğitime Katkı Derneğine aktarıyor. 10 yıldır kentte faaliyet gösteren dernek, toplanan bağışlar ve Kabadağ’ın yapıtlarından elde edilen gelirle, üniversite öğrencilerine burs veriyor.

Eğitime Katkı Derneği Lideri Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, AA muhabirine, Kabadağ’ın da takviye verdiği derneğin bugüne kadar 2 bin 500 öğrenciye burs verdiğini bildirdi.

Kabadağ’ın standından elde edilecek gelirin de üniversite öğrencilerine burs olarak verileceğini aktaran İlker, kendisine teşekkür etti.

Öğrencilere takviye verdiği için büyük memnunluk duyduğunu belirten Kabadağ, bugüne kadar yapıtlarının satışından yaklaşık 100 bin lira gelir elde edildiğini aktardı.

Kabadağ, “Şu ana kadar dernek olarak burs verdiğimiz öğrenci sayısı 2 bin 500’ü aştı. Bu yılki amacımız 250 öğrenciye aylık 250 lira burs vermek. Çalışmalarımda beni motive eden şey, bir öğrencinin daha burs almasını sağlamak.” diye konuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.