Manisa'da 55 hafız icazetini aldı

Manisa'da 55 hafız icazetini aldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Manisa İl Müftülüğünce hafızlığını tamamlamış kız ve erkek öğrenciler için düzenlenen hafızlık icazet merasimlerine katıldı. Düzenlenen iki ayrı merasimde toplam 55 hafıza icazet verildi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ilk olarak Yunus Emre ilçesindeki Yeni Karaköy Camii’nde düzenlenen ‘Muradiye Kız Kur’an Kursu İcazet Merasimi’ne katıldı.

Başkan Erbaş, programda yaptığı konuşmada, hafızlığın yeryüzünde insanoğluna nasip olabilecek en büyük nimetlerden biri olduğunu söyleyerek, “Kur’an-ı Kerim, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberi ve bir hakikat kaynağı olduğu için insana bir taraftan Rabbini, kendini ve kainatı tanıtırken, diğer taraftan da varoluş gayesini, asil, onurlu ve tertemiz bir hayatın nasıl yaşanacağını göstermektedir.” dedi.

“KUR’AN-I KERİM HER YÖNÜYLE MUCİZE BİR KİTAPTIR”

Kur’an-ı Kerim’in her yönüyle mucize bir kitap olduğunu kaydeden Başkan Erbaş, “Kur’an-ı Kerim, ezberlenmesiyle, inişiyle, yazılmasıyla, okunmasıyla, kıraatiyle, üslubuyla, metoduyla mucizedir. İşte bu mucize kitap Kur’an-ı Kerim, insanlığa en güzel ahlakı öğretiyor. Aşırılıktan, azgınlıktan, her türlü kötülükten, yanlışlıktan insanları sakındırıyor.” diye konuştu.

hafiz1.jpg

Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından, hafızlık eğitimini tamamlamış 11 kız öğrenciye icazetleri verildi.

44 ERKEK ÖĞRENCİ, HAFIZLIK İCAZETİ ALDI

Başkan Erbaş’ın katıldığı ikinci icazet programı olan Karaköy Kur’an Kursu Hafızlık İcazet Merasimi ise, Yunus Emre ilçesindeki Meydan Camii’nde gerçekleştirildi.

Erbaş, buradaki merasimde, hafızlığını tamamlamış 44 erkek öğrenciye icazetlerini verdi.

hafiz2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.