Malezya'daki konferansa Bediüzzaman'ı sözü damga vurdu

Malezya'daki konferansa Bediüzzaman'ı sözü damga vurdu

Konferansta ümmetin sorunları ve çözümleri ele alındı

Malezya Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Risale-i Nur Konferansında, Bediüzzaman Said Nursî ile eserleri konuşuldu.

Konferansa Üstaz Zaidi Hassan (YADIM), Şemsettin Türkan (MTDCA)(AD-DER), Prof. Dr. Adem Kılıçman (UPM), Yusri Mohamed (YADIM) ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfından Dr. Hakan Gülerce ile Dr. Osman Yapar katıldılar.

Konferansta ümmetin sorunları ve çözümleri ele alınırken, Üstad Bediüzzaman’ın Medresetüzzehra projesi üzerinde duruldu. Bedüzzaman’ın “Bizim düşmanımız cehalet, zaruret, ihtilâftır; bu üç düşmana karşı san’at, marifet, ittifak silâhıyla cihad edeceğiz” şeklindeki sözleri, konferansa damga vuran tesbitler arasındaydı.

Konuşmaların ardından Üstad Bediüzzamanın hayatını anlatan video ile Malezya’daki Risale-i Nur derslerine dair bir slayt gösterisi izlendi. Konferans sonunda öğrencilerin sorularına cevaplar verildi. Bu arada, konferans salonunun girişinde kurulan Risale-i Nur standı, ziyaretçilerin yoğun ilgisine mazhar oldu.

İkinci gün gerçekleşen atölye çalışmalarına, geçtiğimiz aylarda İstanbul İlim ve Kültür Vakfında üç ay staj yapan Malezyalı Zehra ve Fahri de katıldılar ve üniversite öğrencilerine İstanbul izlenimlerini anlattılar, bu arada Risale-i Nurlar ile ilgili paylaşımlarda bulundular. Bu paylaşımların ardından, birçok öğrenci, Türkiye’yi ziyaret etmek istediklerini belirtti. Toplantı sonunda katılımcılara Gençlik Rehberi ve Mucizat-ı Ahmediye Risalesi hediye edildi.

Tuba Yüce-Barla Platformu

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum