Malatya'da şehit ve gazi ailelerine ücretsiz hizmet

Malatya'da şehit ve gazi ailelerine ücretsiz hizmet

Malatya'da faaliyet gösteren bir berber, şehit ve gazi aileleri için ücretiz tıraş hizmeti başlattı.

Kernek Mahallesi Dervişler Sokağı'nda iş yeri bulunan berber Furkan Güler, gaziler ile gazi ve şehit ailelerine destek olmak amacıyla kampanya düzenledi. Güler, "gaziler ile gazi ve şehit ailelerine ücretsiz tıraş" hizmetini, dükkanının camına astığı Türk bayrağı ve afişle duyurdu.

"Onların ailesi bizim ailemizdir"

Furkan Güler, yaptığı açıklamada, son zamanlarda ülkede yaşanan terör olaylarının kendisini çok üzdüğünü söyledi. Türk askeri ve polisinin yanında olduğunu göstermek istediğini anlatan Güler, "O şehitlerin yerinde biz olabilirdik. Ben de doğuda, Şırnak'ta görev yaptım. Ne kadar zor olduğunu bilirim. Onların ailesi bizim ailemizdir. Ufak bir destek de olsa, yalnız olmadıklarını hissettirmek istedim" diye konuştu.

Tüm Türkiye'ye çağrı

Kampanyayı dün başlatmasına rağmen güzel dönüşler aldığını dile getiren Güler, şunları kaydetti:

"Gazi aileleri geldi, bana teşekkür etti. Çok mutlu oldum. Türkiye genelinin bu şekilde bir kampanyaya katılmasını istiyorum. Herkes camına küçük de olsa bir yazı yazsın. Şehitlerimiz ve gazilerimizi desteklediğimizi her zaman belli etsinler. Onlar da kendilerini yalnız hissetmesin. Bugün burada rahat oturabiliyorsak Mehmetçik'imiz, polis teşkilatımızın sayesindedir. Sonsuz teşekkür ediyoruz onlara, minnettarız. Ben denize küçük bir taş attım, bundan sonrası Türk halkına kalmış."

"Terör bitene kadar devam edeceğim"

Güler, projesini, terör bitene kadar sonlandırmayacağını bildirdi. Müşterilerden Veysel Doğru da camdaki afiş ile Türk bayrağını görünce gurur duyduğunu belirtti.

Türkiye'de kansız ve silahsız bir yaşam istediklerini vurgulayan Doğru, "Allah yar ve yardımcımız olsun. Vatanımız, barış, huzur içinde yaşanılacak en güzel vatan. Tek dileğim, savaşsız, silahsız ve çatışmasız bir ortam" dedi. Güler'in meslektaşı Yasin Altuntaş da projenin kendilerine örnek olduğunu, kısa sürede bu uygulamayı başlatacaklarını söyledi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.