Malatya'da kar kalınlığı 2 metreyi buldu

Malatya'da kar kalınlığı 2 metreyi buldu

Malatya'da yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metreyi buldu. Kar nedeniyle ulaşıma kapanan 100 mahalle yolu açılırken, 61 mahalle yolunda ise çalışmalar devam ediyor.

Malatya kent merkezinde yağmur, ilçelerde ve yüksek kesimlerde ise kar yağışı sürüyor.

Son 24 saatte meydana gelen 3 çığ olayına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Çığ tehlikesi olan noktalara ise ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kapalı bulunan 161 mahalle yolundan son 2 günde 100 mahalle yolu ulaşıma açılırken, 61 mahalle yolunda ise çalışmaları sürüyor.

Ulaşım sağlanamayan mahallelerde rahatsızlanan ve yolda kalan vatandaşlar ise belediye ekipleri tarafından öncelik verilerek, sağlık ekiplerinin zamanında ulaşması sağlanıyor.

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 2 metreyi bulduğu, çığ tehlikesi olan noktalarda ulaşımın kontrollü yapıldığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri son 24 saatte Bürücek Mevkiinde düşen 3 çığ olayına müdahale ederken, gece 3 noktada yaşanan çığ düşmesine fırtına ve tipiye rağmen müdahale eden ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Porga grup yolunda çığ tehlikesine karşın araçların gidiş ve gelişlerine ise izin verilmiyor.

Rahatsızlanan Ortaköy Mahalle Muhtarı Mahmut Kocaman (67), Hekimhan'ın Çulhalı Mahallesinde yaşayan KOAH hastası yaşlı kadın, Pütürge ilçesinde yaralanan 16 yaşındaki Orhan Akdağ (16), sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin tedavilerinin yapılması için çeşitli hastanelere götürüldü.

Hekimhan Taşoluk Mahallesinde, cenaze evine giderken yolda mahsur kalan vatandaşlar, karla mücadele ekipleri tarafından kurtarılarak, gidecekleri mahalleye ulaşımları sağlandı. Akçadağ Tataruşağı Mahallesinde cenaze defin işlemine yardımcı olan ekipler, mezarlık yolunu ulaşıma açarak defin işleminin yapılmasını sağladılar.

Yine Akçadağ'ın Çevirme Mahallesinde araçlarıyla mahsur kalan vatandaşlarda kaldıkları yerden kurtarılarak, geri dönüşleri sağlandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.