Malatya'da ibadethanelerde dezenfekte çalışmalarına başlandı

Malatya'da ibadethanelerde dezenfekte çalışmalarına başlandı

​Corona virüs salgınına karşı vatandaşların toplu taşıma araçları ile duraklardan sonra ibadet alanlarında da gerekli tedbirler alınıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarının sadece önlem ve tedbir amaçlı olduğunu belirterek vatandaşların tedirgin olmalarını gerektirecek bir durumun şu an itibariyle bulunmadığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Söğütlü Camii ile Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezinde dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları yapıldı.

"Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı alanlar ilaçlanıyor"

Küresel ölçekli yaşanan Corona vürise karşı ortak kullanım alanlarında hijyen uygulaması çalışmalarına zaman kaybetmeden başladıklarını belirten Gürkan, "Almış olduğumuz tedbirler vatandaşlarımızın sağlığı için alınmış olan tedbirlerdir. İlgili personellerimizle birlikte bu çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı toplu taşıma araçlarının ve durakların dezenfektasyonunu yaptık. Bugünde yine vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Söğütlü Camii'de ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, ülkemizde Corona virüs tespit edilen vatandaşlarımız kontrol altına alınarak hastalığın yayılması önlenmiştir. Malatya'mızda ise herhangi bir vakaya rastlanmamıştır." dedi.

Vatandaşların Market alışverişlerinde aşırıya kaçmadan ihtiyaçlarını karşılanması tavsiyesinde bulunan Gürkan, "Çünkü hem gıda hem de temizlik malzemelerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağı kanaatindeyim. Esenlik Marketlerimiz depoları olsun, devletimizin almış olduğu tedbirler olsun stoklarda herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağı yönündedir. Can kaybı yaşanmadan kısa süre içerisinde bu virüsten kurtulmayı temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan ilaçlama sonrasında Söğütlü Camii çevresindeki esnafla da bir araya gelerek kendileriyle sohbet etti.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşe'li ise "Dünyayı etkileyen Corona virüs nedeniyle Malatya'da yapılan çalışmalar sırasında bizleri de unutmayarak göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve ilaçlamayı yapan personellere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz halkımızın tedirginlik yaşamaması için gerekli tedbirleri almakta. Türkiye genelinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz büyük gayret göstermekte." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.