Malatya Valisi Şahin: Camilerde çocuk sesleri olmazsa geleceğimiz tehlikeye girer

Malatya Valisi Şahin: Camilerde çocuk sesleri olmazsa geleceğimiz tehlikeye girer

​Camilerin sadece ibadet yeri değil, aynı zamanda birer yaşam alanı olduğunu belirten Malatya Valisi Hulusi Şahin, ibadet yerlerinde çocuk seslerinin olmadığı zaman geleceğin tehlikeye gireceğine dikkat çekti.

Merkez Battalgazi ilçesi Yıldıztepe Mahallesi Yeşilçam Caddesi üzerinde hayırsever iş insanı Ramazan Kızılkaya tarafından yapılan 3 katlı 1.160 kapasiteli ve altı Kur'an kursu olarak hizmet verecek Yıldıztepe Hidayet Kızılkaya caminin açılışı dualarla yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin, hayırsever iş insanı Kızılkaya'ya teşekkür etti.

Camilerin, Allah’ın evleri olarak nitelendirildiğini ve medeniyetimizde şehirlerin odağında bulunduğunu söyleyen Şahin, "Camiler sadece erkeklerin değil kadınların da gençlerin de çocukların da mekanlarıdır. Sadece ibadet için değil birer yaşam alanıdır. İbadet yerlerimizde çocuk sesleri olmazsa geleceğimiz son derece tehlikeye girer." dedi.

Yaklaşık 6 milyon TL’ye yapılan Yıldıztepe Hidayet Kızılkaya Camii 3 kattan oluşuyor. Caminin 14 mini, 1 ana kubbesi, 2 minaresi, caminin zemin katında Kur’an Kursu, mutfak, banyo ve camiye ait asansör bulunuyor. Oturum alanı 480 metre olan caminin ibadet edilecek alanı 580 metrekare caminin bahçe alanı ise 707 metre kareden oluşuyor. Caminin çevre düzenlenmesi Battalgazi Belediyesi tarafından yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.