Makedonya'da hava kirliliği protesto edildi

Makedonya'da hava kirliliği protesto edildi

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, bine yakın gösterici, ülkedeki hava kirliliğini protesto etti.

Makedonya'da hava kirliliği protestosu Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, bine yakın gösterici, ülkedeki hava kirliliğini protesto etti.   Makedonya'nın başkenti Üsküp'te toplanan bine yakın gösterici, ülkede son dönemde yaşanan hava kirliliğine dikkat çekmek için protesto düzenledi.   Göstericilerden Merima Kondov, AA muhabirinin sorusunu yanıtlarken, yılın yarısından fazlasında kirli havaya maruz kalarak yaşadıklarını ifade ederek, "Ülkede her gün 4 kişi hava kirliliğinin sebep olduğu hastalıklardan hayatını kaybediyor, bu yıllık yaklaşık bin 400 insan hayatı demek. Çevre Bakanlığı ve ilgili kurumlara bu konuda çağrıda bulunuyoruz ve isyanımızı dile getirmek için buradayız" ifadelerini kullandı.   Makedonya'nın kuzeybatısındaki Kalkandelen'de de birkaç gün önce toplanan binlerce vatandaş, şehirde hava kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle metal işleme fabrikası Jugohrom'ı protesto etmişti. Makedonya'da hava kirliliği protestosu

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te toplanan bine yakın gösterici, ülkede son dönemde yaşanan hava kirliliğine dikkat çekmek için protesto düzenledi.
 
Göstericilerden Merima Kondov, AA muhabirinin sorusunu yanıtlarken, yılın yarısından fazlasında kirli havaya maruz kalarak yaşadıklarını ifade ederek, "Ülkede her gün 4 kişi hava kirliliğinin sebep olduğu hastalıklardan hayatını kaybediyor, bu yıllık yaklaşık bin 400 insan hayatı demek. Çevre Bakanlığı ve ilgili kurumlara bu konuda çağrıda bulunuyoruz ve isyanımızı dile getirmek için buradayız" ifadelerini kullandı.
 
Makedonya'nın kuzeybatısındaki Kalkandelen'de de birkaç gün önce toplanan binlerce vatandaş, şehirde hava kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle metal işleme fabrikası Jugohrom'ı protesto etmişti. 
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.