Makedonya sınıra tel örgü çekiyor

Makedonya sınıra tel örgü çekiyor

Makedonya'ya alınmadıkları için Yunanistan sınırında bekleyişlerini sürdüren "ekonomik göçmenlerin", ülkeye girişlerinin kontrol altına alınması için sınıra tel örgü çekiliyor.

Makedonya'nın Irak, Suriye ve Afganistan dışındaki ülkelerden gelen sığınmacıları ülkeye almama kararının ardından Yunanistan sınırında bekleyişlerini sürdüren "ekonomik göçmenlerin" girişlerinin kontrol altına alınması için sınıra tel örgü çekilmeye başlandı.

Göçmenler ile Makedon polisi arasında dün akşam saatlerinde yaşanan arbedenin hemen ardından Makedonya Ordusu'na bağlı askerlerin sınıra 2 buçuk metre yüksekliğinde tel örgü çekmeye başladığı kaydedildi.

Makedonya Sığınmacı Krizi Masası'nın bu kararının, son dönemde Makedonya'ya "zor kullanarak" girmeye çalışan ekonomik göçmenlerin gelişlerinin kontrol altına alınması için verildiği bildirildi.

Makedonya İçişleri Bakanlığı'nın dün akşamki yazılı açıklamasında, ellerinde taş ve sopa bulunan göçmenlerin Makedonya'nın Yunanistan sınırınında bulunan Gevgeli kasabasına "zorla" geçmek istedikleri ve bu sırada yaşanan kargaşada 18 polisin yaralandığı belirtilmişti.

"Ekonomik göçmen" olarak nitelendirilen Suriye, Irak ve Afganistan dışındaki ülkelerden gelen yaklaşık 3 bin göçmenin Yunanistan-Makedonya sınırındaki bekleyişi sürerken, bölgede çok sayıda güvenlik gücü de kontrolü sağlıyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.