Makasıd Enstitüsü: Risale-i Nur, Kur’an'a en uygun eğitim metodu

Makasıd Enstitüsü: Risale-i Nur, Kur’an'a en uygun eğitim metodu

ABD ve Kanada merkezli Makasıd Enstitüsü Başkanı Prof. Dr Jassar Auda, “Risale-i Nur’lar Kur’an ayetlerini hikmet ve maksad yönünüyle ele almasıyla zamanın anlayışına en uygun eğitim metodudur” dedi.

Enstitüsü yöneticileri İİKV’deki programlarını tamamladı. Enstitü Başkanı Prof. Dr Jassar Auda, yaptığı konuşmada, Bediüzzaman Hazretlerinden ve eserlerinden uzun yıllardır istifade ettiklerini belirterek şunları söyledi:

ESERLERİN HİKMET VE MAKÂSID YÖNÜ ÇOK

“Bu programımızı özellikle İstanbul'da İlim ve Kültür Vakfı bünyesinde gerçekleştirdiğimizden dolayı çok memnunum. Biz Bediüzzaman Hazretlerini çoktandır tanıyoruz ve eserlerinden istifade ediyoruz. Özellikle bizim enstitümüzün adı ve amacı İslam makâsıdı olması hasebiyle ve Bediüzzaman Hazretlerinin eserlerinde hikmet ve makâsıd yönü çok olduğu için birçok ortak yönümüz var. Mesela İşaratül İ’caz eseri ve oradaki tefsiri, yani ayetlerin hem manaları hem hikmetleri hem maksatlarını zikretmesi bu zamanın anlayışına hitab eden en doğru eğitim metodudur. Bizim enstitümüzün amacı da; maksatlara dayalı bu eğitim metodunu yaygınlaştırmaktır.”

EN BÜYÜK HİZMET İMAN VE TEVHİD KONULARINI İŞLEMEK

Enstitü Başkan Yardımcısı Dr. Basma Abdelgaffar Hanımefendi de Said Nursi’den daha çok istifade etmek istediklerini belirtirken, Genel Direktör Dr. Zaid Barzinji’de Bediüzzaman Hazretlerinin yaptığı en büyük hizmetin bu asrın ihtiyacı olan iman ve tevhid konularını işlemek olduğunu ifade etti.

Barzinji, "Bediüzzaman'ı ve eserlerini 15 yıldır tanıyorum. Musul’da eserlerinin tamamanı aldım. Ondan kendimce iki kıymetli şey öğrendim. Birincisi insanın başına gelen musibetlere karşı nasıl bir tavır alacağını ve imanı güçlendikçe nasıl bunları karşılayacağını öğrendim. İkincisi zor zamanlarda İslam'ı nasıl yaşayıp, tebliğ edeceğimi ve her zaman ümitvar olmamız gerektiğini öğrendim” dedi.

Enstitü Başkan ve üyelerine Risale-i Nur külliyatının İngilizce ve Arapça tercümeleri hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum