Mahallemize yakın yıldızın yörüngesinde dönen 2 süper dünya keşfedildi

Mahallemize yakın yıldızın yörüngesinde dönen 2 süper dünya keşfedildi

Kendi kozmik mahallemize yakın bir yıldızın yörüngesinde dönen iki yeni muhtemel süper dünya keşfedildi

Yeni keşfedilen iki ötegezegen, sadece 33 ışıkyılı uzaklıkta olan ‘HD 260655’ adlı kırmızı cüce yıldızın yörüngesinde dönüyor.

Süper Dünya, astronomide Dünya'nın kütlesinden daha büyük, fakat gaz devinden çok daha küçük olan bir güneşdışı gezegeni ifade ediyor.

Mevcut yaşam anlayışımız göz önüne alındığında, süper dünyaların yaşanabilir olması pek olası olmasa da, yıldız ve dış gezegenleri Dünya'ya en yakın çoklu dünya sistemleri arasında.

"BU İKİ GEZEGEN KEŞİFLER İÇİN YENİ BİR TEST İMKANI SUNUYOR”

MIT Kavli Astrofizik ve Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nden astronom Michelle Kunimoto, "Bu sistemdeki her iki gezegen de yıldızlarının parlaklığı nedeniyle atmosferik çalışma için en iyi hedefler arasında sayılıyor." Bu gezegenlerin çevresinde uçucu, zengin bir atmosfer var mı? Su veya karbon bazlı türlerin işaretleri var mı? Bu iki gezegen gezegen, bu keşifler için harika bir test imkanı sunuyor” dedi.

Bugüne kadar, Samanyolu'nda 5 binden fazla ötegezegen doğrulandı ve astrobiyologlar Dünya, Venüs ve Mars gibi karasal veya kayalık dünyaları bulmakla yakından ilgileniyor.

TESS TELESKOBU ARAŞTIRMACILARIN EN BÜYÜK YARDIMCISI

Büyüklük ve bileşim bakımından Dünya'ya benzer gezegenler bulmak, galaksinin başka yerlerindeki yaşam arayışı için önemli bir kaynak.

Bununla birlikte, kayalık ötegezegenler hem boyut hem de kütle olarak nispeten küçük oldukları için tespit edilmeleri oldukça zor.

Ötegezegenlerin geçişleri sırasında yıldız ışığındaki zayıf düşüşler, ötegezegen avlama teleskobu TESS tarafından farkediliyor. Böylelikle süper dünyalar keşfedilebiliyor.

trt

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.