Maduro: ABD petrol için bir savaş çıkarmak istiyor

Maduro: ABD petrol için bir savaş çıkarmak istiyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "ABD, Venezuela’nın petrolünü istiyor ve petrol için bir savaş çıkarmak istiyor” dedi.

ABC televizyonuna konuşan Maduro, "Donald Trump’ın idaresi altındaki ABD’nin Ku Klux Klan aşırı ırkçı hükümetinin, barışçı mütevazi bir ülke olan Brezilya’nın petrolünü hatta ondan ötesi toprağını istiyor." dedi.

Maduro’nun mülakat yaptığı Tom Llamas'ın, "ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmek için Bogota’da bulunan muhalefet lideri Guaido’nun yeniden Venezuela’ya girmesine müsaade edecek misiniz?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"O adaletin önüne çıkacak. Mahkeme onun yurt dışına çıkmaya yasak getirdi. Bu kanunlara saygı duyarım. Sana soruyorum. ABD’de Donald Trump’dan Barack Obama’ya kadar kim kanunun üstündedir? Bir ABD mahkemesi Donald Trump’a bir soruşturma sırasında ülke dışına çıkma yasağı koysa o da ülke dışına çıkıp gelse ABD mahkemelere onlara ne yapar? Bundan herkes kendi sonucunu çıkarsın."

"ABD hükümetinin yaptığı her şey başarısızlığa uğramaya mahkumdur"

ABD’nin Venezuela’ya kaşı yaptırımlar konusunda ne düşündüğü sorulan Maduro, "ABD hükümetinin yaptığı her şey başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Onlar, Güney Amerika’ya savaşı getirmek ve Venezuela’ya askeri müdahaleyi meşru göstermek için kriz uydurmaya çalışıyor. ABD’nin kullandığı diplomasinin maksadı bu saldırıları meşru göstermek içindir. Bogota’daki toplantı, Venezuela anayasasının dışında paralel bir devlet kurma teşebbüsüdür. ABD, Venezeula’da seçimsiz halk oylamasına gitmeden başka bir başkan tanımaya çalışıyor. Bu Venezuela ile ABD arasındaki geçmiş 200 yıl içinde görülmüş bir şey değildir. Bu aşırı siyaset anlayışı başarısızlığa mahkumdur. Bunun ne Venezuela ne de ABD’ye bir yararı olur" dedi. 

"ABD Venezuela’nın petrolünü istiyor ve petrol için bir savaş çıkarmak istiyor" 

ABD’nin Venezuela’ya karşı planları ile ilgili olarak Maduro şunları söyledi:

"ABD Venezuela’nın petrolünü istiyor ve petrol için bir savaş çıkarmak istiyor. Amerikan halkını bundan müstesna tutarak diyorum ki; Donald Trump tarafından yönetilen aşırıcı Ku Klux Klan hükümeti Venezuela’nın petrolünü hatta daha da ötesi toprağını istiyor. Ülkemizin zenginliğini istiyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’nin eski FBI Başkanı Andrew McCabe ile 2016 yılında yaptığı bir görüşmede ’Venezuela’nın petrolü var Venezuela savaşmak için iyi bir ülke’ dediği, McCabe’nin kitabında yer alıyor. Bu kötü bir plan, bu aşırıcı bir plan. Çünkü Venezuela barışçıl ve mütevazi bir ülke" dedi.

Maduro, "Bunlar başka ülkeleri işgal etmek için bahaneler üretti. Irak’ı işgal ederken de orada kitle imha silahları olduğunu bahanesini üretmişlerdi" dedi.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.