Maden sektörü için 5 yeni meslek standardı taslağı

Maden sektörü için 5 yeni meslek standardı taslağı

Maden sektöründe ulusal meslek standartlarının belirlenmesi amacıyla Türkiye Madenciler Derneği tarafından 3, Kamu-İş tarafından da 2 meslek standardı taslağı hazırlandı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), maden sektöründe ulusal meslek standartlarının belirlenmesi amacıyla TMD ve Kamu-İş ile ayrı ayrı "Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü" imzaladı.

Söz konusu protokoller çerçevesinde TMD tarafından "kırma eleme tesis operatörü", madende bütünden numune alan, aldığı numuneyi hazırlayarak analiz laboratuvarına teslim eden "numuneci" ile madende reaktif çözeltisi hazırlama ön işlemlerini yapan, reaktif çözeltisi hazırlayan ve sonrasındaki işlemleri yapan "reaktif hazırlayıcı" meslekleriyle ilgili taslak meslek standartları hazırlandı.

İlgili kurum ve kuruluşların 5 Şubat 2016'ya kadar görüşlerine açılan taslak meslek standartları, alınan görüşler doğrultusunda düzenlenip MYK Maden Sektör Komitesine gönderilecek.

Kamu-İş'in hazırladığı "mekanize kazı operatörü" ve "mekanizasyon-pres işçisi" mesleklerine ilişkin taslak meslek standartları da ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne açıldı. 24 Ocak 2016'ya kadar görüşlerin alınacağı bu iki taslak da yapılacak değişikliklerin ardından MYK Maden Sektör Komitesinin görüşüne sunulacak.

Hazırlanan 5 meslek standardı taslağı, MYK Maden Sektör Komitesinin onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.