Maddi-manevi ticaret ve Hac

Bu gün itibariyle Harem-i Şerif’in içi ve dışı dolmaya başladı. Özellikle namaz vakitlerinde giriş kapılarında zaman zaman izdiham meydana geliyor. Yetkililer hacı adaylarımızı kalabalık zaman ve mekanlardan uzak durmaları hususunda uyarıyorlar.

Türk hacıları gerek Türkiye’den gerek Medine-i Münevvere’den yoğun bir  şekilde Mekke-i Mükerreme’ye gelmeye başladılar. Gelen bahtiyarlar arasında Yeni Sanayici ve İş Adamları Derneği kurucu üyesi ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Eskişehirli işadamı sayın Mehmet Timur beyefendi ile sevgili eşleri de bulunmaktadır.

Mütebessim, müetvekkil çehresiyle kendi gurubuna adeta bir istinad noktası olmuş değerli iş adamımızla sohbetimizde kendi gözlemlerini bize şöyle  aktarıyor:

“Bir kaç sene önce geldiğimde Çin malı mütevazı seccadelerin üstünde namazımızı kılıyorduk şimdi ise her taraf pırıl pırıl Türk seccadeleriyle dolmuş. Yanımda namaz kılan mütebessim kardeşimle tanışıyorum. Güney Afrikalı Eslem kardeşim, arkadaşının adı Mubin imiş. Pek alışkın olmadığımız bir isim. Eslem bey kardeşim Türk malı seccadesini bana gösteriyor. Çok güzel diyor. Meslekdaşlarım Türk müteşebbis ve işadamlarına bu güzelim seccadeleri ürettikleri ve bu mukaddes beldelere ihraç ettikleri için teşekkür ediyor dua ediyorum.

“Bu güzel insanlar Türk seccadesini Harem-i Şerif’in  mermerleriyle buluşturmuşlar, dünyanın dört bir yanından gelen mümin kardeşlerin bu güzel mermerlerin üstüne serili seccadelerin üstüne secde etmeleriyle manzara tamamlanuyor. Biz Türk iş adamları haccın en büyük hikmetlerinden olan tearüfle teavüne büyük ehemmiyet veriyoruz. Hac ibadeti vesilesi ile birarada bulunduğumuz süre içerisinde gerek Mekkeli iş adamlarıyla gerekse de muhtelif yerlerden gelen iş adamlarıyla bir araya geleceğiz, tanışacağız. Millet, memleket ve Alem-i İslamı ilgilendiren meselelerde fikir teatisinde bulunacağız.

“Hali hazırdaki Alem-i İslamın en büyük zenginliği olan Risale-i Nurları kendilerine takdim edeceğiz. İslamiyetin bidayette tüccarlar vasıtasıyla yayıldığını biliyoruz, inşaallah bizler de bu zamanda bütün servetimizi nurların neşriyatı için seferber edeceğiz.

Biz de Mehmet abiye hoş geldiniz diyor, temennilerine, dualarına amin diyoruz.

Ya Rab! Beytullah’ın, Harem-i Şerif’in, Harem-i Şerif’in mermerleri, o mermerlerin üstüne serili seccadelerin ve o seccadelere yapılan secdelerin hürmetine bizi ve bütün nur talebelerini ve bütün müslüman kardeşlerimizi bağışla bizi cennetine koy amin. Ya Erhemürrahimin.

Mekke-i Mükerreme’den hepimizden hepinize selamlar dualar…

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.