Madde bağımlısı gençler yeniden hayata tutunuyor

Madde bağımlısı gençler yeniden hayata tutunuyor

Kırıkkale'de "Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi" kapsamında, psikolojik destek verilen ve spora yönlendirilen madde bağımlısı gençlerin, iş sahibi olmaları da sağlanıyor.

Kırıkkale'de yürütülen "Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi", madde bağımlısı gençlere umut oluyor.

Vali Ali Kolat başkanlığında, Ahiler Kalkınma Ajansının desteğiyle, ilin sağlık, emniyet, aile ve sosyal politikalar, halk sağlığı, gençlik hizmetleri ve spor müdürlükleri ile müftülük ve MÜSİAD şubesi tarafından geçen yıl hayata geçirilen projeyle, madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması amaçlanıyor.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda madde bağımlılığıyla mücadelede köklü gelişmelere tanık olduklarını söyledi.

Kırıkkale olarak bu gelişmeler ışığında bir yıl önce "Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi"ni hayata geçirdiklerini bildiren Uzun, bu kapsamda tıbbi tedavileri tamamlanan madde bağımlısı gençlerle görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Gençlere, kendileriyle çalışmalarını teklif ettiklerini anlatan Uzun, Vali Kolat başkanlığında yapılan toplantılarda, gençlerle ortak bir noktada buluştuklarını ifade etti.

Uzun, müdürlüklerine ait bir mekanda "Sağlıklı Yaşamevi" adıyla merkez oluşturduklarını, gençleri her sabah evlerinden alarak buraya getirdiklerini söyledi.

Merkezde psikologların bağımlı gençlerle birebir görüştüğünü dile getiren Uzun, şunları kaydetti:

"Müftülük görevlileriyle de gençlere milli ve manevi değerlere ilişkin eğitim veriyoruz. Bunun çok faydasını gördük. Sonra da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri, gençlerimize yaşam koçluğu yapıyor. Spor faaliyetleri gerçekleştiriyor. Akşam gençlerimiz yine evlerine bırakılıyor. Evlerde de gençlerin ailelerine, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü psikologları tarafından destek veriliyor."

- "Devletin elini uzatıyoruz"

Uzun, bir yılda 15 gençten 8'inin madde bağımlılığından kurtulduğunu bildirdi.

Ailelerden çok güzel geri dönüşler aldıklarını ifade eden Uzun, "Devletin sıcaklığını ve elini onlara uzatıyoruz. Böyle başarılı bir uygulamanın eşiğindeyiz. Projemiz Sağlık Bakanlığınca da takip ediliyor. Bu uygulamanın iyi bir şekilde tüm Türkiye'ye yayılmasını arzu ediyoruz. Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü de ziyaret ederek projemizi anlattık. Onların da başlayacağı yönünde bilgi geldi. Bu da bizi sevindiriyor" dedi.

Madde bağımlılığından kurtulan gençleri İŞKUR, sivil toplum kuruluşları ve esnaf vasıtasıyla işe başlattıklarını vurgulayan Uzun, "Bundan dolayı çok mutlular ve hayata yeniden tutundular. İş sahibi olan gençlerimizden evlenme aşamasına gelenler oldu. Kendilerini bu aşamada da yalnız bırakmıyoruz" diye konuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.