Madaya için BM'ye yardım çağrısı

Madaya için BM'ye yardım çağrısı

Suriyeli Dernekler Platformu adına açıklama yapan Basil Helim, Madaya'da yaşananlara dikkat çekerek BM'ye yardım çağrısı yaptı.

Suriyeli Dernekler Platformu ve ona bağlı STK'lar, Madaya'da yaşananlara dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

Suriyeli Dernekler Platformu adına açıklama yapan Basil Helim,  Esed rejiminin uyguladığı ambargo nedeniyle 40 binden fazla sivilin erzak, ilaç ve gıdaya ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Sadece 2015'in aralık ayında 31 ölüm vakası yaşandı

Helim, "Esed rejiminin Madaya'da uyguladığı tecrit neticesinde sadece 2015'in aralık ayında 31 ölüm vakası yaşandı. Bunların altısı yeni doğan bebekti.  Şu an insanlar yiyecek bulamadığı ağaç yaprakları yemek zorunda. Elimizden gelen her şeyi yaptık fakat yardım edilecek tüm yollar kesildi" dedi.

BM ile uluslararası topluma çağrı yapan Helim, şunları kaydetti:

"Başta BM, BM İnsan Hakları Konseyi olmak üzere, uluslararası toplum ve tüm yardım kuruluşlarına uluslararası anlaşmalara göre sorumluluk yüklemekteyiz ve onlardan acilen ambargo altına olanlar için hakları olan ilaç ve insani yardımları ulaştırmak için güvenli yollar açmalarını, bölgede yaşanan savaşlarla sivil halkı cezalandırılmamaları, hasta ve yaralı olanları tedavi görmeleri için bölgeden çıkarılmalarını ve yardım edebilecek olan herkesten yardımlarını esirgememelerini ve acil olarak yardım toplamalarını istiyoruz."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.