Madagaskar’dan gelip Müslümanlığı seçti

Madagaskar’dan gelip Müslümanlığı seçti

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veterinerlik Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Madagaskar uyruklu Josoa Andre, Müslüman olduktan sonra adını 'Yusuf' olarak değiştirdi.

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) sorumlusu Nezir Muhammed, Madagaskarlı Josoa Andre'nin daha önce de Müslümanlığı araştırdığını belirtti. Muhammed, "Bana sürekli Müslümanlık ile ilgili sorular soruyordu. Elimden geldiğince yardımcı oldum. Daha sonra Müslüman olmak istediğini söyledi. KUDERdeki hocalarımızdan yardım istedim" dedi.
KUDER Eğitim Sorumlusu Yavuz Mercanın İslamiyet ve Müslümanlık hakkında aktardığı bilgilerin ardından kararını veren Josoa Andre, şahitler eşliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Dini tercihini yapan ERÜ Veterinerlik Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Josoa, ismini 'Yusuf' olarak değiştirdi. KUDER yetkilileri de Yusufa Kuran-ı Kerim hediye etti. Yusufun kendi isteği ile Müslüman olmasına çok sevindiğini belirten Yavuz Mercan, şöyle dedi:
"KUDERin çalışmaları ile kabile farklılıkları, siyasi çatışmalar, yoksulluk ve benzeri toplumsal nedenlerle ayrı düşen kardeşlerimiz bir araya geliyor. Yusuf kardeşimizin İslamı tercih etmesi gibi sevindirici durumlar bize daha çok çalışma azmi veriyor. İslam, geçmişi temizler. Kişiyi, bembeyaz bir sayfa haline getirir. Kişi, Müslüman olmakla annesinden doğduğu gün gibi olur. Şimdi bu kardeşimiz sanki dünyaya yeniden adım atmış gibi oldu. Rabbim bu mübarek yolculuğunu hayırla tamama erdirsin. Derneğimize gelerek kendi isteği ile Müslümanlığı seçen Yusuf kardeşime mutluluklar diliyorum."

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.