Macron'un ayarı şaştı! Türkiye ve İslam için ağza alınmayacak sözler

Macron'un ayarı şaştı! Türkiye ve İslam için ağza alınmayacak sözler

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron "İslam'a dayalı bölücülükle mücadele" adlı konuşmasında, yurt dışından gelen imam uygulamasına son vereceklerini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, katıldığı bir konferansta yaptığı skandal açıklamalarda gündeme oturmuş durumda. Mulhouse kentinde konuşan Macron, İslam dinini, Müslümanları ve Türkiye'yi hedef aldı.

İMAMLAR ARTIK ÜLKEYE ALINMAYACAK

Yurt dışından gelen imamların Fransa'nın birlik ve beraberliği için tehdit oluşturduğunu söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı, "Toplumun bir kısmı İslam adına yeni siyasi proje geliştirmek istiyor. Bizim düşmanımız ayrılıkçı fikirler, Fransa Cumhuriyetini terk etmek isteyenler ve yasalara uymayanlar. Bir din adına Fransa Cumhuriyeti ile bağın koparılmak istenmesi kabul edilemez. Bununla mücadele edilmesi gerekiyor" diyerek akılamaz suçlamalar yöneltti.

Macron artık yurt dışından gelen imamların ülkeye alınmayacağını söyledi.

MÜSLÜMANLARI AÇIK HEDEF HALİNE GETİRDİ

"Biz özellikle okullarda ve camilerdeki yabancıların müdahaleleriyle mücadele etmeliyiz" diyerek Müslümanları açık hedef haline getiren Macron, "Fransa'da bir kadınla el sıkışmanın reddedilmesi, doktorun cinsiyetine göre kabul görmemesi, evlilikler öncesi bekaret belgesinin istenmesi, çocukların okuldan alınması ve genel olarak bir dinin kurallarının Cumhuriyet yasalarının üstünde olmasını kesinlikle kabul edemeyiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE İLE ANLAŞMA SAĞLANAMADI"

"Fransa genelinde eylül 2020'den itibaren okullardaki yabancı dil ve kültür dersleri iptal edilecek" diyen Fransız lider, bu derslerin bitirilmesi için Tunus, Türkiye ve Fas ile aylardır müzakere yapıldığını söyledi.

Macron sözlerini "Bu dersleri veren öğretmenler kontrole tabi tutulacak. Bu öğretmenler Fransızca konuşmalı, yasalara uymalı ve ders müfredatı kontrol edilecek" ifadeleriyle devam ettirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı konu ile ilgili Türkiye ile anlaşamadıklarını da dile getirdi. "Türkiye ile bir anlaşmaya varılamazsa ve yeni sistemi kabul etmezse tüm derslere son vereceğiz" diye konuşan Macron, bu durumun devam etmesi halinde Türkçe derslerini kendilerinin sağlayacağını söyledi.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI: TÜRKLER BENİM GÖZÜMDE FRANSIZLAR

Fransa'da yaşayan Türklere de skandal sözler söyleyen Macron, "Fransa’da yaşayan Türkler benim gözümde Fransızlar. Onların Fransız olmalarını istiyorum. Onların Fransızların sahip olduğu haklara sahip olmasını istiyorum ancak Fransızlar gibi aynı yasalara tabiler. Türkiye'nin yasaları burada geçerli olamaz" dedi.

KAYNAK: HABER7, EURONEWS

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.