'Macron yasası' karşıtı işçi lideri Le Pen'e oy verilmemesini istedi

'Macron yasası' karşıtı işçi lideri Le Pen'e oy verilmemesini istedi

Fransa'da uzun süre eylemlere neden olan ve "Macron yasası" olarak bilinen düzenlemelere karşı çıkan CGT'nin lideri Le Pen'e oy verilmemesi çağrısı yaptı.

Fransa'nın en büyük iki işçi birliğinden biri olan Genel İş Konfederasyonu'nun (CGT) Başkanı Philippe Martinez, Fransa cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda aşırı sağcı Marine Le Pen'e oy verilmemesini istedi.

Le Parisien gazetesine açıklamalarda bulunan daha önce "Macron yasası" olarak bilinen düzenlemelere karşı yapılan eylemlerde ön planda yer alan Martinez, Yürüyüş Hareketi Lideri Emmanuel Macron ile Le Pen'in yarışacağı cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda, Le Pen karşıtı bir tutum benimsenmesi çağrısı yaptı.

Doğrudan Macron'un desteklenmesini talep etmeyen Martinez, Le Pen'in eskiden liderliğini yaptığı Ulusal Cephe'nin ırkçı ve otoriter bir parti olduğunu, bireysel ve kolektif özgürlükleri hiçe saydığını belirtti.

Martinez, "CGT sempatizanlarının yüzde sıfırı Ulusal Cephe'ye oy vermeli." ifadelerini kullandı.

Aşırı solcu Melenchon'dan Le Pen'e oy verilmemesi çağrısı

Fransa'da 23 Nisan'da yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda elenen aşırı solun adayı Jean-Luc Melenchon da ikinci tur için aşırı sağcı Marine Le Pen'e karşı oy kullanılması çağrısında bulundu.

Daha önce seçmenlerine herhangi bir öneride bulunmayacağını bildiren Melenchon, TF1 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ikinci turda Le Pen'e oy vermenin "çok kötü bir hata" olacağını kaydetti.

Pozisyonunda bir belirsizlik olduğu eleştirilerini reddeden Melenchon, "Ulusal Cephe'ye oy vermeyeceğim. Ulusal Cephe'yle mücadele ettim." dedi.

Kamuoyu yoklamalarında önde görülen Macron ile Le Pen 7 Mayıs'ta ikinci tur oylamada cumhurbaşkanlığı koltuğunun yeni sahibi olmak için yarışacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.