Macaristan'da sığınmacılara hayvan gibi davranılıyor"

Macaristan'da sığınmacılara hayvan gibi davranılıyor"

İnsan Hakları Gözlemevi, Macaristan’daki sığınmacı kamplarının durumunun korkunç olduğunu ve yetkililerin sığınmacılara 'hayvan gibi davrandığını' açıkladı.

Batı Avrupa ülkelerine geçmek isteyen sığınmacıların duraklarından biri olan Macaristan'da yaşanan insan hakları ihlâllerine bir tepki de İnsan Hakları Gözlemevi'nden (Human Rights Watch) geldi.

İnsan Hakları Gözlemevi Acil Durumlar Direktörü Peter Bouckaert Macaristan’daki sığınmacı kamplarının durumunun korkunç olduğunu ve yetkililerin sığınmacılara hayvan gibi davrandığını söyledi. Macar yetkililerin medyaya kamplara giriş izni vermemesinin ardında kamplardaki kötü koşulların olduğunu belirten Bouckaert, bu kamplardaki binlerce sığınmacıya gıda, su veya ilaç sağlanmadığını kaydetti.

Salı günü, yüzlerce sığınmacı Sırbistan sınırında Macaristan tarafından oluşturulan güvenlik çemberini aşmaya çalışmıştı. Macar polisi tutuldukları kamptan kaçmaya çalışan sığınmacılara biber gazı sıkmıştı. Bir kameramanın kucağında çocuğuyla kaçmaya çalışan bir göçmeni yere düşürmesi ise büyük tepki çekmişti. 
Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.