Maarif Okullarında 2020-2021 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı

Maarif Okullarında 2020-2021 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı

Dünya’nın birçok ülkesinde eğitim faaliyeti yürüten Türkiye Maarif Vakfı, 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi düzenlenen törenlerle başladı.

Coronavirus tedbirleri kapsamında uzaktan eğitimden yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte Kosova, Afganistan, Burundi, Ekvator Ginesi, Macaristan, Mali, Pakistan ve Romanya’da bulunan okullarda uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitim başladı.

Normalleşme süreci öncesi gerekli tüm tedbirlerin detaylıca alındığı Maarif Okullarında, sınıflarda ve etkinlik alanlarında öğrencilerin yerleri sosyal mesafe kurallarına göre ayarlanırken dersler okul içerisinde düzenli olarak yapılan dezenfekte çalışmasının sonrasında işleniyor.

Macaristan Maarif Okullarında yeniden ders zili çaldı

Macaristan’da ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte, başkent Budapeşte’de bulunan Macaristan Maarif İlköğretim Okulu ve Lisesi eğitim-öğretime başladı.

Pandemi önlemleri sebebiyle davetlilerin yer almadığı törene, öğrenci, veli ve öğretmenlerin katıldı. Macar millî marşının ardından açılış konuşmasını yapan Türkiye Maarif Vakfı Macaristan Ülke Temsilcisi Yasin Parıldar, okulun ilk günü öğrenci, veli ve öğretmenlerle aynı salonda olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Burundi’de eğitim-öğretim başladı

Burundi Maarif Okullarında düzenlenen açılış töreni ile 2020-2021 eğitim öğretim yılına başlandı. Tören, öğrenciler ve velilerin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Burundi Büyükelçisi Serap Ataay, Parlamento Üyesi, Lider Kadınlar Ulusal Formu Başkanı ve Eğitim Eski Bakanı Mme Janvier Ndırahısha, Eğitim Bakanı Temsilcisi Büyükelçi Emmanuel Tungamwese, Bujumbura Belediye Başkanı Temsilcisi ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Afganistan Maarif Okullarında yüz yüze eğitim başladı

Coronavirus salgını nedeniyle faaliyetlerine bir süredir uzaktan eğitimle devam eden Afgan-Türk Maarif Okulları, 7 şehirde 45 okulda 2020-2021 yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitime tekrar başladı.

Okul binalarında Covid19’a karşı gerekli önlemler alınırken, okullara maskesiz kimse alınmıyor, görevliler tarafından yapılan ateş kontrolünün ardından öğrenciler okul binasına giriyor. Tüm tedbirlerin uygulandığı ilk günde öğrenciler kurallara uyarken öğretmenler de tedbirlere hassasiyet gösterdi.

Pakistan Maarif Okullarında yüz yüze eğitim “yeni normal” ile tekrar başladı

Pakistan’da 10 farklı şehirde 27 kampüste bulunan Türkiye Maarif Vakfına bağlı okullar, yeni tip Coronavirus salgını dikkate alınarak yeni eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime “yeni normal” ile tekrar başladı.

Türkiye Maarif Vakfı Pakistan Temsilcisi Harun Küçükaladağlı yaptığı konuşmada, öğretim kademelerinin her birinde farklılaştırılmış ve yeniden düzenlenmiş bir eğitim planlamasını takip edeceklerin belirterek, 22 Eylül’de ortaokul, 30 Eylül’de ise ilkokul-okul öncesi kademelerinin çeşitli önleyici tedbirlerle açılmasının planlandığını söyledi.

Romanya Uluslararası Maarif Okulu, Ekvator Ginesi, Kosova ve Mali’deki Maarif Okulları da yeni dönemde eğitim-öğretime başladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.