M. Sıddık Şeyhanzade vefat yıldönümünde yad edildi

M. Sıddık Şeyhanzade vefat yıldönümünde yad edildi

Bingöl Ahmet Dursun Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda M. Sıddık Şeyhanzadeyi anlatan belgesel izlendi

Ömer Lütfi Türkmenoğlu'nun haberi:

İman ve Kur'an hizmetine hayatını adayan Med Zehra Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Muhammed Sıddık (Dursun) Şeyhanzade vefat yıldönümünde rahmetle anıldı.

Bingöl Ahmet Dursun Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda M. Sıddık Şeyhanzadeyi anlatan belgesel izlendi. 

Programa akrabaları, dava arkadaşları, Bingöllü hemşehrileri ve Türkiye’nin muhtelif illerinden sevenleri katıldı. Katılımcılar Bingöl Düzağaç Mezarlığındaki kabrini ziyaret etti. Program yemek ikramından sonra son buldu.

Sıddık Şeyhanzade Bediüzzaman ve eserleri ile tanışmasını şu cümlelerle anlatmıştı:

"Üstad Bediüzzaman Said Nursi hazretleri hayatta iken 1958'de Risale-i Nur'la tanışmak nasip oldu. 50 yıllık hayatımın tamamını nur hizmetine vakıf etmiş ve bunu söylemek tahdisi nimet olarak izhar etmek bir şükür vesilesidir. Bütün hayatım boyunca nur mirasına sahip çıkmak ve onu Bediüzzaman hazretlerinin bıraktığı gibi gelecek nesillere taşımak en büyük gayem olduğunu beni yakinen tanıyanlar bilirler. Hiç bir vakit Risale-i Nurlar'ı sufli emellere maddi manevi hiç bir şeye alet etmenin caiz olmadığını bahusus bu nur hizmetine gönül verenler bilirler."

seyhanzade2.jpgseyhanzade1.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum