LYS'de ilk tur bitti gözler iki sınavda

LYS'de ilk tur bitti gözler iki sınavda

Üniversite adayları, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonunun ilk üç oturumunu geride bıraktı. Dün yapılan Sosyal Bilimler Sınavı LYS-4'e 349 bin 100 öğrenci katıldı.

Sosyal Bilimler Sınavı'nın sona ermesiyle beş ayrı oturumda gerçekleştirilen LYS'nin üçüncü turu tamamlanmış oldu. LYS'nin kalan oturumları olan Fen Bilimleri ağırlıklı LYS-2, 27 Haziran Pazar, Edebiyat-Coğrafya Sınavı LYS-3 de 26 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da tek oturumda yapılacak ve 120 dakika sürecek. LYS-2'de 276 bin 800, LYS-3'te 635 bin 300 aday yarışacak. Sınavlar tamamlandıktan sonra sonuçlar 15 Temmuz'da açıklanacak.

Sınavları düzenleyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınavın genelini etkileyecek önemli bir sorun yaşanmadığını belirtti. Yarımağan, şunları kaydetti: "Bireysel birkaç olay dışında bir şey yok. Sınava cep telefonuyla giren, kopya teşebbüsü olan birkaç aday olabilir. Rapor olarak henüz gelmedi ama fazla olay yansımadı. Münferit bazı olaylar var. Bir-iki yerde organize suç araştırması da varmış. Onların da raporları gelecek ama sınav oldukça sakin, başarılı biçimde tamamlandı. Zaten her sınavdan önce emniyet güçlerinin aldıkları ihbarlar oluyor, o ihbarlar doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıyorlar ve sonunda bize raporlarını gönderiyorlar."
Zaman