LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

13 ve 14 Haziran'da gerçekleştirilen ilk sınavların ardından 20 Haziran Cumartesi günü LYS-2 fen bilimleri sınavı, 21 Haziran Pazar günü LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavı yapılacak.

Sonuçlar en geç temmuz başında açıklanacak. Temmuzun ilk yarısında tercihler yapılacak. Aynı günler özellikle vakıf üniversiteleri tanıtım yarışında olacak. Bu yıl üniversitelere kayıtlar 3-7 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Aday sayısında düşüş var

Bu yılki sınava girmek için 1.3 milyon aday hak kazansa da 953 bin adayın başvuru yaptı. 415 bin 616 aday YGS'de başarılı olup LYS'ye başvurma hakkı elde etmesine rağmen başvuru yapmadı. ÖSYM yetkilileri ise 415 bin adayın YGS'ye puan ile alan iki yıllık yüksek lisans bölümlere yerleşebileceğini, bir kısmının da YGS'de istediği puanı alamayıp gelecek yıl şansını denemek isteyen adaylardan oluşabileceği tahmininde bulundu.

Sonuçlar en geç temmuz başında

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, sınav sonuçlarını makul bir sürede açıklamak istediklerini belirterek, "Sınav sonuçlarını açıklarken süre konusunda sürpriz yapmak gibi bir iddiamız yok. Önemli olan, sağlıklı şekilde sonuçlan üretelim. Çünkü sürprizin kurumsal açıdan maliyeti şu; sabaha kadar kişileri çalıştırmak zorundasınız, yorgun bir şekilde hata yapma riski olabiliyor. Dolayısıyla süreyi öne çekme konusunda çok özel bir gayretimiz olmayacak. Makul bir süre içinde açıklamaya çalışacağız" mesajı verdi.

Son viraj bu haftasonu

Fen Bilimleri Sınavı, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak ve toplam 135 dakika sürecek. Fizik, kimya ve biyoloji testi olmak üzere 3 test yer alacak. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika süre tanınacak. 21 Haziran Pazar günü yapılacak olan LYS-3 sınavında Türk Dili ve Edebiyatı ile Coğrafya-1 testleri yer alacak. Bu testlerin en önemli özelliği hem sözel Türkçe Sosyal (TS) hem de eşit ağırlık Türkçe Matematik (TM) puanlarının oluşmasında etkili olmaları.

Mehmet UFUK - egitimrehberi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.