Lübnan'da okullara 'kötü hava' tatili

Lübnan'da okullara 'kötü hava' tatili

Hava sıcaklarının 4 ile 15 derece aralığında seyrettiği Lübnan'da, "kötü hava koşulları" nedeniyle okullarda yıl başı tatili perşembe gününe kadar uzatıldı.

Lübnan Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde hava sıcaklarının 4 ila 15 derece arasında seyrettiğini gözönüne alarak, "kötü hava şartları nedeniyle" yılbaşı tatilinin eğitim kurumlarında perşembe gününe kadar uzatıldığını açıkladı.

Lübnan Eğitim ve Yüksek Öğrenim Bakanı İlyas Busab, resmi haber ajansı NNA'da yer alan açıklamasında, meteorolojinin "yoğun yağış ve fırtına" uyarısına işaret ederek, "kötü hava şartları" nedeniyle ülke genelinde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında uygulanan yılbaşı tatilinin perşembe gününe kadar uzatıldığını açıkladı.

Öte yandan, Çocukların başkent Beyrut'ta "kötü hava şartları" nedeniyle ilan edilen tatillerini sahilde bisiklet sürerek geçirdikleri görüldü. ​

Akdeniz'e paralel 170 kilometre boyunca uzanan Lübnan Sıradağları'nın yüksek noktalarındaki bazı yerleşim birimlerinde hava sıcaklığı dört derecenin altına kadar düşerken başkent Beyrut'ta bugün için hava sıcaklığının en düşük 15 en yüksek ise 17 derece olarak geçmesi bekleniyor. Okulların perşembe gününe kadar kapalı kalacağı başkentte çarşamba günü hava sıcaklığının 21 derecelere kadar çıkması bekleniyor.

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası Lübnan genelinde fırtına ile yükseklerde kar yağışı olarak etkili olmuş ve dağlık bölgelere giden bazı yollar kapanmıştı.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.