Lübnan, 6916 Suriyeliyi misafir ediyor
Suriye'deki olaylardan kaçan 6916 kişinin Lübnan'da misafir edildiği belirtildi.
Lübnan'da yayınlanan En Nahar gazetesinde yer alan habere göre, Lübnan Sosyal İşler Bakanı Vael Abu Faur, Birleşmiş Milletler'in Lübnan'daki mültecilerle ilgili temsilci yardımcısı Kelly Clement ile bir araya gelerek konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Bakan Faur, görüşmenin ardından açıklama yaparak, "Biz Suriyeliler için Türkiye'nin yaptığı gibi kamplar yapmayı düşünmüyoruz. Biz kuzey Lübnan'daki ailelerin onları misafir etmesini ve bu ailelere yapabileceğimiz kadar yardım yapmayı planlıyoruz" dedi.
Bakan, kuzey Lübnan'da Akkar bölgesinde aileler, Lübnan hükümeti ve yerel sivil toplum kuruluşları tarafından misafir edilen 6916 Suriyelinin bulunduğunu açıkladı. Faur, haftada 200 kişilik Suriyeli grupların Lübnan'a girdiğini ve bunların yabancı fonlar ve bağışlarla desteklenen bölgedeki sivil toplum kuruluşları tarafından misafir edildiğini sözlerine ekledi.
haber7
