Lösemiden şifa buldu, tıp fakültesini kazandı

Lösemiden şifa buldu, tıp fakültesini kazandı

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencisi Mesut Kaan Bozkurt, çocuk yaşta şifa bulduğu lösemi hastalığından sonra hayal ettiği meslek doktorluk için çalışarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Bağcılar Belediyesi’nin Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencisi Mesut Kaan Bozkurt (20), 5 yaşındayken yakalandığı lösemi hastalığını yenmeyi başardı. Hastalığı ve sonrasında doktor olma hayalleri kuran Bozkurt, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı ve doktorluğu neden seçtiğini anlattı.

DOKTORLARIN GÜLERYÜZÜ VE İLGİSİ SAYESİNDE HASTANE ORTAMINI ÇOK SEVDİM

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne giren Bozkurt, “Doktorların benim için çaba sarf etmesi, iyileştirmek için uğraşmaları beni derinden etkiledi. Ben de onlar gibi hayat kurtarmaya karar verdim. İnşallah beyaz önlüğümü giyip hastalara şifa dağıtacağım” dedi.

Doktorların güleryüzü beni bu mesleğe teşvik etti diyen Mesut Kaan Bozkurt, “5 yaşında bana lösemi teşhisi konuldu. Ailem beni İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne götürdü. Bir yıl boyunca burada kaldım. Hatta kemoterapi tedavisi de gördüm. Tedavi sürecinde doktorlar benimle yakından ilgilendiler. Moralimi yüksek tutmak için ellerinden geleni yapıyorlardı. Doktorların güleryüzü ve ilgisi sayesinde hastane ortamını çok sevdim. Özellikle doktorların benim için çaba sarf etmesi, iyileştirmek için uğraşmaları beni derinden etkiledi. Ben de onlar gibi hayat kurtarmaya karar verdim. İnşallah beyaz önlüğümü giyip hastalara şifa dağıtacağım. Lösemi hastası olarak yattığım hastanede doktor olarak görev yapmayı çok isterim.”

Eğitim hayatı boyunca “Doktor olacağım” diye kendine bir hedef çizdiğini söyleyen Bozkurt, “Haftaiçinde okulun ardından haftasonu ise boş zamanlarımda Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’ne gidip burada derse devam ettim. Çok güzel bir ortamımız vardı. Rehber hocalarım hayalimi gerçekleştirmem konusunda bana yardım etti. Planlı programlı çalışmayı öğrendim ve sınavı kazandım. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAĞIRICI, “AZİM, İNANÇ VE ÇALIŞMAK HAYALLERİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN YETERLİDİR”

Hedefine ulaşan Mesut Kaan Bozkurt’u tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise şunları söyledi: “Azim, inanç ve çalışmak hayallerin gerçekleşmesi için yeterlidir. Bu aşamaları başarıyla geçerek gurur tablosuna adını yazdıran evladımız Mesut’u yürekten kutluyorum. Bu başarının diğer öğrencilere de örnek olmasını diliyorum” dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.