Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı: Trump 11 yaşında gibi

Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı: Trump 11 yaşında gibi

Sadiq Khan, Trump'un seviyesine inmedi

Londra'nın Belediye Başkanı Sadiq Khan, kendisine "tam bir ezik" diyen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın küçük bir çocuk gibi davrandığını söyledi.

Donald Trump'ın pazartesi günü başlayan üç günlük İngiltere ziyaretinde "ezik", "kaybeden" (loser) olarak bahsettiği Londra Belediye Başkanı Khan, buna kırılmadığını ancak "ABD'nin başkanından daha çok bir rol model gibi davranmasını beklediğini" söyledi.

Khan, yaptığı açıklamada "11 yaşında bir çocuktan beklenecek bir hareket bu, ama nasıl davranacağı kendisinin kararı. Ancak benzer bir tavırla cevap vermek bana göre değil. Çocukça tweetler ve ad takmanın bana yakışmayacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

ABD Başkanı'nın 3 günlük Londra gezisi, Trump karşıtı protestolar gölgesinde geçiyor. Khan'ın Trump ile ilgili konuşması sırasında ise İngiltere Parlamentosu önünde Trump'a benzetilen şişme bebekle gösteri yapılıyordu. Khan, Londra'da halkın barışçıl olduğu sürece gösteri yapmaya hakkı olduğunu ve "İki tarafın da yaşadığı kaygıları dile getireceklerini" söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ziyaret öncesi sosyal medya hesabından Khan'ı hedef alan ve ona "tam bir ezik" dediği paylaşımlar yapmıştı.

Trump paylaşımında ayrıca Khan'ın Londra Belediye Başkanı olarak korkunç bir iş yaparak ziyaret eden ABD başkanına kötü davrandığını yazmıştı.

Euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.