Londra'da boynundan bıçaklanan müezzin: Kalbimde nefret yok saldırganı affettim

Londra'da boynundan bıçaklanan müezzin: Kalbimde nefret yok saldırganı affettim

Saldırının üzerinden bir gün geçmeden hastaneden taburcu edilen Rafet Maglad, “Onun için çok üzülüyorum” dedi

70’lerindeki Rafet Maglad, hastaneden taburcu edildikten sonra, bıçaklanmasının üzerinden 24 saat geçmeden Regent’s Parkı’nda bulunan Londra Merkez Camisi’ne öğle namazı için geldi.

İbadet için camide bulunanlar tarafından yakalanan 29 yaşındaki kişiyse gözaltına alındıktan sonra cinayet girişimi şüphesiyle tutuklandı.

Maglad, “çok derin kesik” nedeniyle boynu sargılıyken ve sağ kolu askıdayken gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Onu affediyorum. Onun için çok üzülüyorum. Olan oldu, o geri dönmeyecek. O bir insan ve bu da benim kaderim. Başıma gelen şey benim kaderim."

Londra polisi, saat 15.00 civarında müezzinin arkadan bıçaklandığı saldırıda terör bağlantısı bulunduğunu düşünmüyor.

Sudan asıllı Maglad, saldırganı daha önce camide namaz kılarken gördüğünü düşündüğünü söyledi.

Saldırının nasıl geliştiğini anlatan Maglad, “Namaz kılıyorduk, birinin bana arkadan vurduğunu hissettim. Hiçbir şey söylemedi. Sadece boynumdan kan aktığını hissettim, hepsi bu. Beni aceleyle hastaneye götürdüler. Her şey bir anda oldu” dedi.

30 yıldır müezzinlik yapan Maglad, Müslüman biri olarak kalbinde hiçbir nefret barındırmadığını ve cuma namazlarına katılmasının kendisini için "çok önemli" olduğunu söyledi.

Maglad, “Eğer cuma namazını kaçırırsam, çok önemli bir şeyi kaçırmış olurum. Müslümanlar olarak bu bizim için çok önemli” diye ekledi.

Dünya genelinde ibadet yerlerinde yapılan bir dizi saldırının ardından gelen bu bıçaklama, güvenlik kaygılarını artırdı.

İbadet yerlerinin güvenliğinin güçlendirilmesine ilişkin danışmanlık yapan Faith Associates’in genel müdürü Shaukat Warraich, Müslümanların namaz kılmaya geldiklerinde artık “tetikte olduklarını" söyledi.

Warraich, şunları söyledi:

"Regent’s Parkı’ndaki cami büyüklüğü ve konumu nedeniyle Londra’daki en simgesel cami, ayrıca imkanları, kaynakları ve insan gücü açısından da muhtemelen en güvenilir olanı. Fakat genellikle camiler yumuşak hedeflerdir. Camilerin çoğunun kapalı devre kamera sisteminden başka güvenliği yok. Şu anda gördüğümüz şey kesinlikle bir davranış değişikliği. Kadınlar ve bazı çocuklar camiye gitmeyi bıraktı, erkekler akşamları namaz kılmaya gelmemelerini, bunun yerine evde ibadet etmelerini tavsiye ediyor çünkü namaz kılarken veya cami yolunda saldırıya uğrayacaklarına ilişkin kaygılar var. İnsanlar yüzde 100 tetikte bekliyor."

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.