Liselilerin Osmanlıca yarışmasının birincisi belli oldu

Liselilerin Osmanlıca yarışmasının birincisi belli oldu

“Gençler Osmanlıca Yarışıyor” Yarışma Finali Yapıldı

Risale Haber-Haber Merkezi

“İstanbul Geneli Liseli Gençler Osmanlıca Yarışıyor” yarışma finali Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda yapıldı.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci şunları söyledi:
"En son ekrana bir soru yansıdı. “Ezmanın tagayyürü ile ahkâmın tagayyürü inkâr edilemez” bir Mecelle kuralı, bir Mecelle kaidesi. Biz bunu bugün televizyonlarda okuyucular konuşurken,  buna atıfta bulunurken bu kurala, bu prensibe diyorlar ki “Zamanın değişmesi ile hükümler de değişir”. Arada o kadar çok fark var ki orada, ezmanın tagayyürü ile kastedilen, zamanın başkalaşmasıdır. Bunu değişmesi kelimesi ile ifade edemezsiniz. Edilmesi doğru değildir. İşte Türkçemizi bu haliyle öğrenmediğimiz zaman biz fikir üretemiyoruz, düşünce üretemiyoruz, felsefe üretemiyoruz, bilim üretemiyoruz. Osmanlı Türkçesi aynı zamanda Kur’an dilinden işaretler taşır. Kur'an dilinden, İslam dilinden, İslam’ın özünden işaretler taşır. O yüzden bizim için çok önemlidir.

Hayrat Vakfı adına konuşan Metin Uçar, "Bu tür çalışmalar artarak ve başarılı olarak devam ediyor. Bu projeye katkı sağlayanlara teşekkür ediyor, öğrencilerimize de başarılar diliyorum" dedi.

Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Bu yarışmadaki amaç geçmişimizle günümüz arasındaki köprüyü sağlamlaştırmak köprüyü tekrar inşa etmek. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum" derken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, "geçmişini tarihini bilmeyen geleceğe yürüyemez. Güzel bir çalışma ve güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul Finalinde 6 bölgenin birincisi olan, Bağcılar Hayrettin Karaman AİHL, Kazım Karabekir Kız AİHL, Sancaktepe Aziz Bayraktar AİHL, Kartal AİHL, Şehid Murat Kocatürk AİHL, Beyoğlu AİHL yarıştı.

Yarışmada, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Bağcılar Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.