Lise öğrencilerinden Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Lise öğrencilerinden Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Çorum'da imam hatip lisesi öğrencileri tarafından toplanan bir tır dolusu yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, okul bahçesinde düzenlenen törende, Suriye'de büyük bir zulmün yaşandığını ve başta Türkmenler olmak üzere bölgedeki insanların büyük sıkıntı çektiğini söyledi.

Suriye'de bugün adeta "dünya savaşı" yaşandığını aktaran Kır, "Şu anda Suriye'de, dünyanın dört bir yanından gelen devletler adeta 3'üncü dünya savaşını gerçekleştiriyor. Orada büyük bir zulüm yaşanıyor. Nasıl ki İslam ümmeti Çanakkale'de bir araya gelip 'Çanakkale geçilmez' dedirttiyse, biz de Suriye'de yaşayan kardeşlerimizin bu zor gününde özellikle en çok sıkıntıyı yaşayan Türkmen kardeşlerimize destek olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Türkmenlere yardım için Öğrenci Meclisi tarafından kampanya başlatıldığını dile getiren Hüseyin Kır, "Kampanyaya öğrencilerimizin yanı sıra öğretmen ve idarecilerimiz ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarımız da destek verdi. Şu anda bir tır yardım malzemesini bölgeye gönderiyoruz. İnşallah gelecek hafta bir tır daha göndereceğiz. Kampanyaya destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Öğrenci Meclisi Başkanı Çağrı İslam da "Türkmen kardeşlerimize üzülmek çare değil, yardım etmemiz şart" sloganıyla başlattıkları kampanyaya öğrencilerin ve hayırseverlerin ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Yaklaşık 3 hafta önce başlattıkları kampanya kapsamında gıda, elbise ve çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan bir tır dolusu yardım malzemesi topladıklarını belirten İslam, "Ümmeti Muhammed'in ve imam hatiplilerin, azim ve ümmet bilinciyle bir tırı 3 haftada doldurarak kardeşlerimize göndermesi, birlik ve beraberlik adına da güzel bir anlam ifade etmektedir. Rabbim Türkmen kardeşlerimizin yardımcısı olsun, birlik ve beraberlik nasip etsin. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yardım malzemeleri yüklü tır, edilen duaların ardından Suriye'nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.