Libya'da UMH Yermuk Kampı'nı Hafter güçlerinden aldı

Libya'da UMH Yermuk Kampı'nı Hafter güçlerinden aldı

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı birlikler, başkent Trablus'un güneyinde yer alan Ayn Zara bölgesindeki en büyük askeri kamp olan Yermuk Kampı'nda kontrolü ele geçirdi.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, General Halife Hafter güçleri ile UMH birlikleri arasında başkentin güneyindeki Ayn Zara ve El-Halle bölgelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Kaynaklar, ağır ve hafif silahların kullanıldığı çatışmalar sırasında UMH birliklerinin, Hafter güçlerinin elinde bulunan Ayn Zara bölgesindeki Yermuk Kampı'nda kontrolü yeniden sağladığını belirtti.

Bölgede şiddetli çatışmaların sürdüğü aktarılırken ölü, yaralı sayısıyla ilgili bilgi verilmedi.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

Meşruiyet krizinin 2011 yılından bu yana sürdüğü Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasındaki çatışmalar 3 haftadan fazla süredir devam ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.