LGS tercihleri ne zaman? LGS tercihi nasıl yapılır? LGS 2021 tercih kılavuzu

LGS tercihleri ne zaman? LGS tercihi nasıl yapılır? LGS 2021 tercih kılavuzu

LGS 2021 tercihleri ne zaman? sorusu yanıt aramaya başladı. LGS tercihi nasıl yapılacak? LGS tercih rehberi MEB tarafından yayınlandı.

Liselere Giriş Sınavı maratonunda çok önemli bir aşama daha geldi. 30 Haziran 2021’de LGS sonuçları açıklandı. İyi bir lise eğitimi almak isteyenler sonuçlarını öğrendi. Öğrenciler yüzdelik dilimlerine göre iyi bir liseye yerleşmeye çalışacaklar.

Özellikle yüksek puan alanların gözü LGS tercihleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nda. LGS 2021 tercihleri ne zaman? sorusu yanıt aramaya başladı. LGS tercihi nasıl yapılacak? LGS tercih rehberi MEB tarafından yayınlandı.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı henüz bu yıl tercihlerin başlayacağı tarih için net bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanmasından geçen 3-4 gün sonra tercihler başlamıştı. Bu yıl da benzer bir durum oluşması bekleniyor. Temmuz ayının ilk haftasında LGS sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

OKULLARIN YÜZDELİK DİLİMLERİ AÇIKLANDI

LGS tercihleri açıklanmadan önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından türlerine göre liselerin yüzdelik dilimler Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden açıklandı. Öğrenciler puanlarından çok, girdikleri yüzdelik dilime göre tercih yapıp yerleşecekler.  Öğrencilere rehberlik etmek üzere kontenjan tabloları ile 2020de bu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de açıklandı.

LGS TERCİH REHBERİ YAYINLANDI

Öte yandan MEB 2020 yılının taban ve tavan puanları ile birlikte tercih robotunu da yayınladı. Böylece öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı sitesi üzerinden bu yıl için nerelere tercih yapabileceklerini kolayca öğrenme imkanı buluyor.

MEB TERCİH REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ

YEREL YERLEŞTİRME TERCİH REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

LGS tercihleri başladığında, MEB üzerinden yayınlanan kılavuza göre öğrenciler ve velileri 2021 LGS tercihleri için ekran başına geçecek.

Tercihler e-Okul üzerinden veya herhangi bir okulun müdürlüklerinden yapılabilecek. Öğrenciler ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Pansiyonlu Okullar’ tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulunabilirler.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.