LGS sınavına girmeyenler nasıl tercih yapacak?

LGS sınavına girmeyenler nasıl tercih yapacak?

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS tercih süreci başladı. LGS sınavına giren adaylar sonuçlarına göre lise tercihlerini gerçekleştirecek. Peki, LGS sınavına girmeyenler nasıl tercih yapacak? LGS sınavına girmeyenler nasıl yerleşecek?

Lise tercihleri LGS tercih kılavuzu bilgilerine göre yapılacak. İşlemler e-Okul üzerinden gerçekleştirilecek. Lise tercihleri kılavuzda yer alan taban puanlar ve yüzdelik dilimlere göre yapılacak. Peki; LGS sınavına girmeyenler nasıl tercih yapacak?

LGS SINAVINA GİRMEYENLER NASIL TERCİH YAPACAK?

LGS'ye girmeyenler okul puanlarına göre yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı tarihlerde öğrenciler e-Okul üzerinden okul tercihi yapacak.

LGS’ye girmeyenler yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ve pansiyonlu okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapacak. Bu durumda da 10 okul tercih edebilecek.

Sınava girmemiş öğrencilere sınavla öğrenci alan okulların ekranı açılmayacak.

LGS TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Merkezî yerleştirme; merkez sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları/proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.

Öğrenciler, Bakanlığın kullanıma açtığı tercih robotuyla istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek. Tercih robotuyla okul türleri, il, ilçe ve 2021'e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.