LGBT'cilere inanan HDP Milletvekili, Hastalar Risalesi'ni TBMM'ye taşıdı

LGBT'cilere inanan HDP Milletvekili, Hastalar Risalesi'ni TBMM'ye taşıdı

Ali Kenanoğlu, Kur'an'ın tefsiri olan esere sakıncalı muamelesi yapan gruba katıldı

RİSALEHABER

Sapıklık ve ahlaksızlığı amaç edinmiş LGBT aleyhinde açıklama yaptıkları için bazı kesimlerin tepkisine maruz kalan genç doktorlar TBMM gündemine geldi.

Aynı koroya HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da katıldı. Kenanoğlu, genç doktorların hastalarına teselli ve moral olması için okudukları eserleri TBMM gündemine getirdi.

Çarpıtılmış haberleri dikkate aldı

İstanbul Fatih’teki Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bulunan “Sağlıkta Pozitif Düşünce Kulübü” tarafından hastanede yatan hastalara düzenli olarak Said Nursi’nin “Risale-i Nur” adlı kitabının "şifa niyetine okunması ve dağıtılması" hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a soru önergesi veren Kenanoğlu, belli medya gruplarının çarpıtılmış haberlerini dikkate alarak sorular sordu.

Bilimsel bir karşılığı var mı?

Diyanet tarafından basılan Hastalar Risalesi'nin okunmasının neden sakıncalı olduğuna dair bir görüş belirtmeyen Kenanoğlu, "Sağlık kuruluşlarında yatan hastalar için ‘manevi tedavi’ diye bir uygulama var mıdır? Said Nursi’nin şifa diye okutulan kitabının tıp alanında bilimsel bir karşılığı var mıdır?" gibi sorular yöneltti.

Kültür ve Turizm bakanı ile ne ilgisi var?

Kur'an'ın tefsiri olan esere sakıncalı muamelesi yapan gruba katılan Kenanoğlu'nun soru önergesini neden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a sorduğu da merak konusu oldu.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum