Letonyalı Laura Müslüman oldu: Kur'an, problemli günlerimde içime bir ferahlama verdi

Letonyalı Laura Müslüman oldu: Kur'an, problemli günlerimde içime bir ferahlama verdi

Letonyalı Laura Kokore (36) ile aslen Malatyalı ancak Almanya'da doğup büyüyen Yasin Dağdeviren (34) çalıştıkları havalimanında birbirleriyle tanışarak evlenme kararı aldı

Evlendikten sonra eşinin Dağdeviren soyadını alan Laura, İslam'ı araştırmaya başladı. Eşinin kendisine hediye ettiği Almanca mealli Kur'an-ı Kerim'i okuyan ve eşinin Ramazan ayında tuttuğu oruç ile kıldığı namaz ibadetinden etkilenen Laura, Müslüman olmaya karar verdi.

Yasin-Laura çifti Türkiye'ye döndükten sonra, Laura İslam dinine girmek için Malatya İl Müftülüğüne başvuruda bulundu. Çifti makamında kabul eden İl Müftüsü Veysel Işıldar, Fatiha ve İhlas surelerini okuyup Fatiha Suresi'nin mealini ve İslam'ın 5 şartını anlattı.

Daha sonra düzenlenen ihtida merasimiyle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Laura, Leyla ismini aldı.

Leyla Dağdeviren'e Muhtedi Belgesini veren ve Kur'an-ı Kerim hediye eden Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, başka dinden olan bir hanımefendinin İslam'ı seçerek Müslüman olmasının sevindirici bir durum olduğunu belirterek mühtedi ve mühtediye olan insanların sayısının artması temennisinde bulundu.

Eşinin, tuttuğu Ramazan orucu ile kıldığı vakit namazlardan ve kendisine hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'den etkilendiğini belirten Yasin Dağdeviren, eşinin Müslümanlığı seçme sürecinin bu şekilde başladığını söyledi.

Leyla Dağdeviren ise çok heyecanlı ve duygulu olduğunu belirterek Kur'an-ı Kerim'i okuduğunda bir rahatlık ve huzur hissettiğini belirtti.

Almanya'da doğup büyüdüğünü ve eşiyle çalıştıkları havalimanında tanışıp evlendiklerini belirten Yasin Dağdeviren, "Havaalanında memur olarak çalışıyorum. Eşimle havaalanında tanıştık, kendisi de orada çalışıyor. Doğma büyüme Letonyalı. Sonra evlenmeye karar verdik. Çocukların ismi nasıl olacak? Ne isim koyacağımızı konuştuk. Müslümanlık süreci ilk olarak bu şekilde başladı. Senede 1 ay Ramazan ayında oruç tutmam, namaz kılmam eşimi etkiledi ve İslam'ı tanımaya başladı. Almanca mealli Kur'an-ı Kerim'i ona hediye ettim, onu okudu ve sürecimiz öyle başladı." dedi.

İslam dinini seçtiği ve Müslüman olduğu için çok heyecanlı ve duygulu olduğunu kaydeden Leyla Dağdeviren ise, "Sıkıntı ya da bir problem yaşadığım günlerde Kur'an-ı Kerim'i okuduğumda içimde bir ferahlık ve bedenimde bir rahatlık hissediyordum ve bana huzur veriyordu." diyerek duygularını paylaştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.